Τα κορίτσια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού θα πρέπει να… ζήλεψαν τις αθλήτριες του βόλεϊ που επέστρεψαν από την Προύσα με το τρόπαιο του Τσάλεντζ Καπ. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη, η οποία ταξίδεψε στην Ισπανία για να διεκδικήσει το αντίστοιχο τρόπαιο του Λεν Τρόφι.

Αυτό υποστήριξε και η Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϊ των γυναικών για την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ. Η σκέψη μας ήταν μαζί τους και είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί σε τόσα αθλήματα στην Ευρώπη. Εύχομαι κι εμείς με τη σειρά μας να καταφέρουμε να φέρουμε στον Ολυμπιακό μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα».

Η ελληνική ομάδα αγωνίζεται σήμερα στην πόλη Ματαρό στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, αντιμετωπίζοντας την ιταλική Πάντοβα. Με νίκη θα αγωνιστούν στον αυριανό τελικό με τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την ουγγρική Ντουναϊτσβάρος.

«Αποδείξεις στην πισίνα»

Η Ασημάκη τόνισε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει το τρόπαιο: «Εφόσον κάνουμε αυτά που δουλεύουμε τόσο καιρό, θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση στον τελικό. Η Πάντοβα είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα ώστε να πάμε σε έναν ακόμα τελικό».

Το Λεν Τρόφι ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τα κορίτσια του Ολυμπιακού το 2014 στη Φλωρεντία. Τον επόμενο χρόνο ακολούθησε η κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Ο Χάρης Παυλίδης χαρακτήρισε πάντως «τελικό» το σημερινό ματς με την Πάντοβα: «Αν δεν νικήσεις σε αυτό το ματς, τότε δεν θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις στον τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα μου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα πολύ καλό σύνολο όπως είναι η Πάντοβα και ο καλύτερος θα νικήσει». Η αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη ρωτήθηκε αν η πειραϊκή ομάδα είναι φαβορί: «Δεν ξέρω αν είμαστε το φαβορί ή όχι. Αν είμαστε, πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στην πισίνα, εκτός μπορούμε να λέμε πολλά πιο εύκολα. Σίγουρα ήρθαμε εδώ για να τα δώσουμε όλα και στα δυο παιχνίδια» απάντησε.

Οσο για τα κορίτσια του βόλεϊ, επέστρεψαν χτες από την Προύσα, με την Κατερίνα Γιώτα να σημειώνει πως «δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που έχουμε πετύχει». Παράλληλα, η αρχηγός και MVP του τελικού Στέλλα Χριστοδούλου θυμήθηκε μετά την προχτεσινή απονομή και τα υπόλοιπα τμήματα του Ολυμπιακού που διεκδικούν ευρωπαϊκό τίτλο:

«Ο Ολυμπιακός κατακτά τον έναν τίτλο μετά τον άλλο. Ζήσαμε μια μοναδική στιγμή, με το γυναικείο και αντρικό βόλεϊ να διεκδικούν δύο ευρωπαϊκούς τίτλους την ίδια μέρα. Παράλληλα ακολουθεί και το πόλο γυναικών και ανδρών. Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο».