Η καριέρα του Τζανλουίτζι Μπουφόν στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε με αποβολή στο 93ο λεπτό στο Bernabeu. «Ο διαιτητής δεν αξίζει να μείνει σε αυτά τα επίπεδα, την επόμενη φορά πρέπει να πάει στην εξέδρα και να τρώει πατατάκια», είπε ο Ιταλός τερματοφύλακας της Γιουβέντους, μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρυσε από τον διαιτητή, που φέρεται να έβρισε.

«Ήταν σίγουρα μια αμφίβολη φάση στο 93’, ενώ σε εμάς δεν δόθηκε ένα πέναλτι στο 95’. Ένας διαιτητής επιπέδου, δεν σπάει το όνειρο μιας ομάδας που έχει δώσει τα πάντα στο γήπεδο για 90 λεπτά. Ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής. Ένας διαιτητής που έχει συναισθήματα δεν μπορεί να σφυρίξει πέναλτι μία αμφίβολη φάση, μετά από έναν τέτοιον αγώνα, εκτός εάν αν στη θέση της καρδιάς έχει ένα κάδο απορριμμάτων. Αν δεν έχεις την προσωπικότητα να μείνεις σε αυτά τα επίπεδα, τότε πηγαίνεις στις εξέδρες μαζί με την οικογένειά σου, αγοράζεις πατατάκια και απολαμβάνεις την παράσταση», πρόσθεσε.

«Και μετά δεν είσαι ένας άνθρωπος, αυτά τα πράγματα τα κάνουν ζώα, όχι οι άνθρωποι. Αυτός ο διαιτητής έχει την ευαισθησία ενός σκουπιδοτενεκέ. Θα πρέπει να κατανοήσει την καταστροφή που έκανε. Στη συνέχεια, η Ρεάλ άξιζε.. για να περάσει, ήταν πιο δυνατή από εμάς, μακάρι να κερδίσουν το Champions League και για εμένα ήταν τιμή να παίζω εναντίον τους, αλλά αξίζαμε να πάμε στην παράταση. Δεν αξίζαμε να αποκλειστούμε έτσι».