Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη στις 13:00, οι κινηματογραφικές λήψεις της σειράς του BBC «Μικρή Τυμπανίστρια», στο Σούνιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και μετά τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

Στις 7:00 ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και στη συνέχεια το συνεργείο, με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ και τους ηθοποιούς ξεκίνησε τις κινηματογραφικές λήψεις. Η σειρά θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.

Η πρόσβαση των επισκεπτών στο μνημείο ήταν εφικτή σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ σύμφωνα με τα ωράρια λειτουργίας ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει ανοιχτός για τους επισκέπες έως τη δύση του ήλιου.

Η σκηνή που γυρίστηκε στο Σούνιοαφορά στην συνάντηση της Αγγλίδας κατασκόπου, την οποία υποδύεται η Φλόρενς Πιου με τον Ισραηλινό αξιωματούχο που έχει εμμονή με τη σύλληψη του Παλαιστίνιου τρομοκράτη.

Η εν λόγω σκηνή θα προβληθεί στο 2ο και στο 6ο επεισόδιο της σειράς και θα έχει διάρκεια από ενάμισι έως δύο λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από το θρίλερ που προηγήθηκε σχετικά με την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου στο Σούνιο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με 12 ψήφους υπέρ και 2 κατά) να παραχωρήσει άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο ύστερα από τροποποιημένο αίτημα που κατατέθηκε μετά την πρώτη απόρριψη.