Υπάρχουν πολλά φημισμένα φιλιά στο σινεμά, και ένα εξ αυτών είναι το φιλί που έδωσε ο Ζαν Πολ Μπελμοντό στην Άννα Καρίνα (ή μήπως συνέβη το αντίθετο;) σε μια στιγμή, όταν δηλαδή διασταυρώθηκαν τα… αυτοκίνητα τους, στον Τρελό Πιερό που σκηνοθέτησε ο Ζαν Λικ Γκοντάρ το 1965.

Μια εικόνα που θα έλεγε κανείς πως περικλείει ολόκληρη τη μυθολογία της νουβέλ βαγκ: Ο ρομαντισμός από τη μια και η αναρχία από την άλλη, ένα βάθος σκέψης και συνάμα μια τρέλα. Αυτό το φιλί λοιπόν θα κοσμεί και τη μεγάλη αφίσα της 71ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Καννών που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 19 Μαΐου, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής την Κέιτ Μπλάνσετ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ, η αφίσα είναι εμπνευσμένη από το έργο του Ζορζ Πιέρ (1927-2003), φωτογράφου που απαθανάτισε στιγμές στα γυρίσματα περισσότερων από 100 ταινιών στα 30 χρόνια της καριέρας του, ξεκινώντας το 1960. Και για να βγαίνει αφίσα, σημαίνει πως σύντομα θα γνωρίζουμε και τα πρώτα ονόματα του διαγωνιστικού προγράμματος…