Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στη Ρώμη για τον αποψινό επαναληπτικό με τη Ρόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ με τις δάφνες ενός ακόμα σπουδαίου ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο –που κι αυτός έφτασε στο δικό του ρεκόρ –και με το 3-1 επί της Λεγανές ισοφάρισε το αήττητο 38 αγώνων της Σοσιεδάδ που κρατούσε 38 χρόνια, μεταξύ των σεζόν 1978-79 και 1979-80. Οι Μπλαουγκράνα έχουν επτά ματς από την περσινή περίοδο και 31 από την εφετινή χωρίς ήττα. Η τελευταία ήταν στις 8 Απριλίου 2017 από τη Μάλαγα. Αν νικήσουν στο επόμενο ματς στο Καμπ Νου τη Βαλένθια, θα κάνουν το ρεκόρ «δικό» τους. Σε αυτό το διάστημα ο Μέσι και η παρέα του έχουν 31 νίκες και επτά ισοπαλίες.

Οσο για τον Βαλβέρδε, έγινε ο πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα που έφτασε τα πρώτα 50 ματς στον πάγκο με μόλις τρεις ήττες! Ηταν οι δύο από τη Ρεάλ στο Σούπερ Καπ, τον Αύγουστο του 2017 και μία από την Εσπανιόλ, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου. Πίσω από τον Βαλβέρδε είναι τέσσερις προπονητές με πέντε ήττες στα πρώτα 50 ματς. Λουίς Ενρίκε, Χελένιο Χερέρα, Τάτα Μαρτίνο και Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να πετύχει άλλο ένα ρεκόρ τερματίζοντας αήττητη, αλλά και να ισοφαρίσει τους 100 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει η ομάδα με τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο.

Στο αποψινό ματς στο Ολίμπικο, η Μπαρτσελόνα θα υπερασπιστεί το 4-1 του πρώτου αγώνα για να συνεχίσει στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βαλβέρδε δεν έχει προβλήματα, καθώς οι μοναδικοί που έμειναν στη Βαρκελώνη είναι ο τραυματίας Ντινιέ και ο Κουτίνιο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.