Επετειακές προβολές των ταινιών «Ο σημαδεμένος» και «Η λίστα του Σίντλερ» περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα που επιστρέφει αυτό το μήνα στη Νέα Υόρκη για 17η χρονιά.

Προκειμένου λοιπόν να γιορτάσουν τα 35 χρόνια από την παραγωγή του «Σημαδεμένου», ο Αλ Πατσίνο, η Μισέλ Πφάιφερ και ο σκηνοθέτης Μπράιαν ντε Πάλμα, θα συναντηθούν ξανά στο Βeacon Theatre στις 19 Απριλίου. Μετά το τέλος της προβολής της ταινίας, οι συντελεστές θα μιλήσουν με το κοινό σχετικά με το φιλμ και την επιρροή που ασκεί ακόμα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Ο Πατσίνο είχε βρεθεί και πέρυσι στην ίδια θέση, με αφορμή το reunion του καστ του «Νονού».

Στις 26 Απριλίου, θα είναι η σειρά του Στήβεν Σπίλμπεργκ να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού στο ίδιο θέατρο. Ο σκηνοθέτης θα ηγηθεί ενός πάνελ όπου θα καθίσουν μαζί του επίσης οι ηθοποιοί Λίαμ Νίσον, Μπεν Κίνγκσλι και Έμπεθ Ντάβιτζ, τιμώντας τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την πρώτη προβολή της «Λίστας του Σίντλερ». Η κριτικός κινηματογράφου των New York Τimes Τζάνετ Μασλίν θα συντονίζει τη συζήτηση μετά τη προβολή του φιλμ.

Πέρα από τις συγκεκριμένες επετειακές εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα θα πραγματοποιήσει το Tribeca Talks, το πρόγραμμα ομιλιών όπου περιλαμβάνει την παρουσία σημαντικών ανθρώπων της βιομηχανίας του θεάματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι σκηνοθέτες Αλεξάντερ Πέιν, Τζέισον Ρέιτμαν, Λόρα Πόιτρας και Νάνσι Μέιερς που θα συμμετάσχουν στην σειρά ομιλιών των σκηνοθετών.

Στην αντίστοιχη των ηθοποιών, θα παραβρεθούν ο Μπράντλεϊ Κούπερ με τον ιδρυτή του φεστιβάλ της Τραϊμπέκα Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Σπάικ Λι με τον Άλεκ Μπάλντγουιν και ο Τζον Λέτζεντ με τον Τζέιμι Φοξ. Τέλος, η ενότητα Tribeca Talks: The journey, θα εστιάσει στην καριέρα της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.