Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 18 Απριλίου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ώρα έναρξη στις 6.00 το πρωί.

Η ΠΝΟ αντιδρά σε σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας («Διενέργεια μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών ηπειρωτικών λιμένων ή ελληνικών νησιωτικών λιμένων») που, όπως αναφέρει, δίνει το δικαίωμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων να έχουν την ελάχιστη στελέχωση (safe manning) πληρωμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης. «Με το σχέδιο υπουργικής Απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ και προσθέτει ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις διαρκώς προωθούμενες νέες «ρυθμίσεις» και συνεχείς περικοπές»