Κάθε μέρα και μια νέα (δυσάρεστη) έκπληξη περιμένει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που πλέον απειλούν ξεκάθαρα με αποχή από τις προπονήσεις αν δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα!

Χθες οι ξένοι δεν είδαν το χρώμα του χρήματος παρά τη σχετική δέσμευση από τους διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ. Θυμίζουμε μάλιστα ότι τους είχε καθησυχάσει σχετικά με αυτό το θέμα προσωπικά πριν από λίγες ημέρες στο Κορωπί ο πρόεδρος του Τριφυλλιού Βασίλης Κωνσταντίνου. Οι παίκτες, αφού συζήτησαν μεταξύ τους πριν από το φιλικό με την Κ20 (2-0 οι Ανδρες με γκολ των Μυστακίδη και Λουτσιάνο), αποφάσισαν αρχικά να περιμένουν μέχρι τις 14.00 για να δουν αν θα εμφανιστούν λεφτά στην τράπεζα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και όπως είναι φυσικό οι παίκτες έγιναν έξω φρενών από ένα ακόμα δείγμα αφερεγγυότητας της διοίκησης. Υπήρξε μάλιστα επικοινωνία αντιπροσωπείας των παικτών με τον πρόεδρο, στον οποίο διαμήνυσαν την απόφαση που πήραν από κοινού.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ποδοσφαιριστές τονίζουν πως αν μέχρι τη Δευτέρα δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους (το 30% της δόσης Οκτωβρίου για τους ξένους και το 30% του Δεκεμβρίου για όλους), θα αρχίσουν αποχή από τις προπονήσεις, κάτι που θα αποτελέσει ακόμα μια σφαλιάρα στο πρεστίζ του ιστορικού συλλόγου. Ηταν δε τόσο τεταμένη η ατμόσφαιρα στο προπονητικό κέντρο, που ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε ρεπό στους παίκτες τη Μεγάλη Πέμπτη με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μέρα να προστεθεί στο ήδη κανονισμένο τριήμερο ρεπό, με τους παίκτες να επιστρέφουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα του Πάσχα.

Εφόσον φυσικά πρώτα έχουν δει χρήματα στους λογαριασμούς τους…

Ο μαγικός αριθμός

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Αλαφούζος τα παίζει όλα για όλα, έχοντας τόσα μέτωπα ανοιχτά (μην ξεχνάμε ότι ενεργοποιήθηκε και η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από τον σύλλογο για την υπόθεση της οφειλής στον Βέμερ) και προσπαθώντας με όπλο τη διαπραγμάτευση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο (γενικότερα των άστεγων τηλεοπτικά ομάδων) να βρει τον μαγικό αριθμό «5». Καθώς τόσες είναι οι ψήφοι που χρειάζεται για να συμπληρωθεί το απαιτούμενο 12/16, ακριβώς σε μία εβδομάδα, στο έκτακτο ΔΣ της Λίγκας, προκειμένου να αλλάξει ο κανονισμός περί υποβιβασμού σε περίπτωση που ο φάκελος αδειοδότησης μιας ομάδας δεν είναι πλήρης. Συνεπώς στον Παναθηναϊκό περιμένουν την Ανάσταση με καθυστέρηση… Να τονιστεί πάντως ότι όσον αφορά τη δυσαρέσκεια που εκδηλώθηκε από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, το θέμα θεωρείται λήξαν μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν κατά τη συνομιλία του προέδρου της ΠΑΕ Βασίλη Κωνσταντίνου με τους αρχηγούς της ομάδας. Η διοίκηση δηλώνει πως επιθυμεί να γίνει αντιληπτό απ’ όλους ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους ποδοσφαιριστές, Ελληνες και ξένους.