Νέο σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών σε ποδοσφαιρική ομάδα συγκλονίζει την Αργεντινή, ενώ ανάλογη υπόθεση που αφορά τον στίβο ερευνάται και στη Γαλλία.

Μετά την Ιντεπεντιέντε υπό έρευνα είναι και η Ρίβερ Πλέιτ, καθώς αποκαλύφθηκε πως δύο παίκτες της ομάδας Νέων που έμεναν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου καθώς και ένα κορίτσι που έπαιζε βόλεϊ είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο δικηγόρος Αντρές Μπονιτσάλτσι, μέλος οργάνωσης που αντιμετωπίζει περιπτώσεις θυμάτων βιασμού, δήλωσε πως αυτές τις αποκαλύψεις έκανε ένας πρώην γιατρός της ομάδας. «Οι κακοποιήσεις έγιναν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και υπάρχει πληροφορία σύμφωνα με την οποία ένα άτομο κακοποιούσε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα τα αγόρια» υποστήριξε. Παράλληλα είπε πως ανακάλυψε την υπόθεση από έναν ψυχολόγο της Ρίβερ Πλέιτ, στον οποίο τα αγόρια αποκάλυψαν πως είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο Μπονιτσάλτσι πρόσθεσε ότι ο δράστης ήταν εργαζόμενος στην ομάδα και όλοι τον γνώριζαν. Η Ρίβερ Πλέιτ πάντως ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί σε κάθε έρευνα.

Πριν από είκοσι ημέρες είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο στην Ιντεπεντιέντε, όταν ψυχολόγος της ομάδας δήλωσε πως δύο παίκτες ηλικίας 15 και 16 χρονών του αποκάλυψαν πως τόσο αυτοί όσο και άλλα παιδιά υποχρεώθηκαν να οδηγηθούν στην πορνεία. Ο Τύπος στην Αργεντινή είχε αναφέρει ότι πίσω από αυτή την υπόθεση υπήρχε οργανωμένο σύστημα κακοποίησης και εκμετάλλευσης από έναν πρώην ποδοσφαιριστή και έναν διαιτητή.

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία της γαλλικής πόλης Κρετέιγ έχει αρχίσει έρευνα εις βάρος του προπονητή στίβου Ζισκάρ Σαμπά, μετά την καταγγελία πρώην αθλήτριάς του στα σπριντ για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα περιστατικά για τα οποία κατηγορείται ο Σαμπά έγιναν στο διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2016.