Καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ με τίτλο «Ε, όχι και το νερό! 100 δράσεις για το νερό» οργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, όπως το «SOSTE TO NEPO», το Σωματείο της ΕΥΑΘ, η «Καλλιστώ», το «SOS Χαλκιδική» και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Στόχος της καμπάνιας είναι, όπως αναφέρουν, «να γίνει σαφές τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στις εταιρείες που εποφθαλμιούν το νερό της πόλης, ότι ενωμένοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στη διαχείριση του νερού από ιδιώτες και στην ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο».

Σχολιάζοντας, σε δελτίο Τύπου, την πρόσφατη μεγάλη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης, χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη την εκμετάλλευση της ταλαιπωρίας αυτής από εκείνους που επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση του νερού» προσθέτοντας ότι «τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό δημοψήφισμα του 2014, θεωρούμε ότι η πόλη οφείλει, ενωμένη και πάλι, να απαιτήσει την ματαίωση της πώλησης των μετοχών της ΕΥΑΘ σε κερδοσκοπικές εταιρείες».

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ε, όχι και το νερό», τον ερχόμενο Μάιο θα διοργανωθεί δημόσια συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία της ΕΥΑΘ, την ποιότητα του νερού, τις υποδομές και τον τρόπο χρηματοδότησης, την αποφυγή παρόμοιων με τις τελευταίες μέρες προβλημάτων, τη σχέση μετόχων-εταιρείας και τον ρόλο του Υπερταμείου.