Απλήρωτοι θα κάνουν Πάσχα οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας οι οποίοι καταγγέλλουν ότι λόγω της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη τους έχουν χάσει και την ασφαλιστική τους ικανότητα, ενώ δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας μετά την περσινή λήξη της σύμβασής τους.

Μάλιστα οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες. Εργοδότης τους είναι το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή του Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑΣΣΔΕ) αναφέρεται ότι «το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναβάλλει την πληρωμή τους από μήνα σε μήνα, προβάλλοντας κάθε φορά διάφορες δικαιολογίες». «Μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές δεν δικαιολογείται, όμως, ό,τι και αν επικαλείται ο εργοδότης» προσθέτουν.

«Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, που σημειωτέον δεν εργάζονται όλο τον χρόνο ούτε έχουν πλήρες ωράριο, δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις».

Και απευθύνουν μία ακόμη έκκληση «να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και να αρχίσουν οι πληρωμές για την τρέχουσα» καθώς και «να αναζητηθούν ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών».