Σκηνές βγαλμένες από αστυνομικό θρίλερ εκτυλίχθηκαν χθες στην Κηφισιά όταν οι κακοποιοί πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη. Οι ληστές έριξαν στον άτυχο ιδιοκτήτη του σπιτιού, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, εξ επαφής στην πλάτη.

Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς σχεδόν εξ επαφής, στην πλάτη από τους αδίστακτους κακοποιούς. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι δυο σφαίρες των 9 χιλιοστών έπληξαν ζωτικά όργανα του 52χρονου. Προξενώντας έτσι σοβαρές βλάβες στο πνευμόνι και το συκώτι, με αποτέλεσμα η ζωή του στην κυριολεξία να κρέμεται από μια κλωστή.

Παράλληλα φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα που του κατάφεραν οι δυο κουκουλοφόροι οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα σιδερένιο αντικείμενο ίσως διαρρηκτό εργαλείο.

Ο Σταματιάδης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο (έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις) αλλά οι περιγραφές και οι μαρτυρίες δείχνουν πόσο αδίστακτοι ήταν οι ληστές οι οποίοι δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν επειδή θέλησε να προστατέψει τη γυναίκα και τα παιδιά του.

«Στις 5 είδα φασαρία, ήρθαν δύο ΕΚΑΒ. Πυροβολισμό δεν άκουσα πάντως. Ήμουνα στο μπαλκόνι μισή ώρα. Πάρα πολύ καλό παιδί, είχαμε καλές σχέσεις. Είναι ευκατάστατος» δήλωσε γείτονας του επιχειρηματία στο Star.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι αστυνομικοί, ήταν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Δύο άτομα με κουκούλες μπαίνουν στην πολυτελή μεζονέτα του επιχειρηματία στην Κηφισιά. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης κοιμόταν με τη σύζυγο του, ενώ σε διπλανό δωμάτιο ήταν ο γιος του. Άκουσε θόρυβο, άνοιξε τα μάτια του και είδε μπροστά του, τους δύο κακοποιούς. Όρμησαν επάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Όταν εκείνος αντιστάθηκε άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με διαρρηκτικό εργαλείο, τότε ο 52χρονος πέφτει στο πάτωμα. Ενώ οι ληστές έψαχναν τα συρτάρια, ο επιχειρηματίας βρίσκει το κουράγιο και σηκώνεται ξανά, τότε ο ένας από τους κουκουλοφόρους τον πυροβολεί. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια της γυναίκας του.

«Ήμουν στο κρεβάτι με τον σύζυγό μου. Ακούσαμε φασαρία και εκείνος σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Δύο άτομα με κουκούλες μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα. Ο ένας τον χτύπησε στο κεφάλι με κάτι σιδερένιο. Ο άντρας μου κάποια στιγμή επιτέθηκε στον έναν από τους δύο αγνώστους». Αυτά είναι τα πρώτα της λόγια της συζύγου του στους αστυνομικούς.

«Ο άνθρωπος προέβαλε αντίσταση η οποία θεωρώ ότι είναι ανθρώπινη και ενστικτώδη και δέχθηκε τους πυροβολισμούς στην πλάτη» δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Οι δράστες πρώτα αποπειράθηκαν να μπουν στο σπίτι του αδερφού τους θύματος, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα αλλά στο ίδιο οικόπεδο, όταν είδαν ότι δεν τα κατάφεραν τότε διέρρηξαν την πόρτα του επιχειρηματία. Έψαξαν το ισόγειο του σπιτιού και στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα υπνοδωμάτια.

Το σπίτι του επιχειρηματία δεν διαθέτει εξοπλισμό ασφαλείας, ενώ δεν αντέδρασαν τα δυο σκυλιά του. Από νωρίς το πρωί ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας ψάχνουν για αποτυπώματα και DNA των δραστών.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης

Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξανδρο Σταματιάδη, σύμφωνα με το Star, μιλούν για έναν αγαπητό άνθρωπο, χαμηλών τόνων και καλό οικογενειάρχη. Έχει καταγωγή από την Άνδρο, γεννήθηκε στη Βιέννη και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην εταιρεία της οικογένειας στον χώρο της ενέργειας και των κατασκευών. Έχει τρία παιδιά. Έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ενώ είναι μέλος του Ναυτικού Ομίλου της Άνδρου.