Ανήμερα την 4η Απριλίου 1968 η ΑΕΚ είχε «αλώσει» την Ευρώπη, καθώς είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων επικρατώντας της Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο.

Στην επέτειο των 50 χρόνων από την ιστορική επιτυχία οι απόγονοι της μεγάλης ΑΕΚ του 1968, έχοντας πάρει μια γερή δόση Ιστορίας (έχοντας δει την περίφημη ταινία «1968» του Τάσου Μπουλμέτη), βρίσκονται ξανά στο κέντρο της Ευρώπης με στόχο και πάλι να την… αλώσουν.

Καθώς το Στρασβούργο είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ΑΕΚ βρίσκεται από χθες εκεί (και με τον Μάνι Χάρις, που φυσικά ταξίδεψε με την αποστολή και παίζει κανονικά) για το μεγάλο αυριανό ραντεβού με τη Στρασμπούρ, στη ρεβάνς του προημιτελικού του ΟΑΚΑ και του +9 για τον Δικέφαλο.

Αλλωστε από το ΟΑΚΑ ξεκίνησε η ιστορία των αναμετρήσεων με τη γαλλική ομάδα και εκεί θα καταλήξει και πάλι εάν οι κυπελλούχοι Ελλάδας διατηρήσουν αυτό το σημαντικό μαξιλαράκι των 9 πόντων. Καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πάρουν την πρόκριση για το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη –σε μια τέτοια περίπτωση –εάν η Ενωση δεν το διοργανώσει στο Ολυμπιακό Στάδιο.