Συνέβησαν πολλά και διάφορα χθες στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός, φορώντας ένδυμα περιπάτου, κατήγαγε την 29η απανωτή εντός έδρας νίκη του επί του Αρη με σκορ 84-63 και πέτυχε το black jack στη φετινή Basket League… Eίκοσι μία νίκες σε ισάριθμα ματς και η καταμέτρησις συνεχίζεται!

Συνέβη το highlight της σεζόν με το τρίποντο που έριξε ο Ντίνος Μήτογλου κάτω από τη σέντρα στην εκπνοή της τρίτης περιόδου…

Συνέβη να επιστρέψει ως αντίπαλος ο επί τριάμισι χρόνια (και μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο) τρόφιμος του ΟΑΚΑ, Λευτέρης Μποχωρίδης…

Συνέβη να μείνει ο Αρης κάτω από τους 65 πόντους, όπως το συνηθίζει, διαθέτοντας τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος…

Συνέβη να έχει για άλλη μια φορά τρελά κέφια ο Μάρκους Ντένμον, που επέστρεψε δριμύτερος στη δράση και έκανε από την αρχή τη διαφορά.

Συνέβη να υποπέσουν οι Πράσινοι σε 23 λάθη και να αστοχήσουν σε 13 βολές (26/39), αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να σχολιάσει πικρόχολα πως «έχουμε κολλήσει ένα μεταδοτικό νόσημα, είμαστε η χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας σε αυτόν τον τομέα και αν σουτάρουμε με τέτοια νούμερα δεν θα σταυρώσουμε νίκη στα πλέι οφ»!

Αλληγορική στοργή

Συνέβη να κάνει άλλη μια αλληγορική, ψαγμένη και φιλοσοφημένη δήλωση ο Βαγγέλης Αγγέλου, τονίζοντας ότι «αγωνιζόμαστε να δώσουμε στοργή στην ψυχή των παικτών μας»…

Φαίνεται όμως ότι ένας από αυτούς (κατούρησε στο πηγάδι και) δεν έχει… ψυχή! Ενώ όλος ο κόσμος το περίμενε και τα δυο παιδιά το λαχταρούσαν, ο Αγγέλου δεν επέτρεψε να βρεθούν ενώπιος ενωπίω για τρίτη φορά στα χρονικά της Α1 δυο δίδυμοι! Ο Πασκουάλ έδωσε επτά λεπτά και 13 δευτερόλεπτα δημοσιότητας στον Γιώργο Καλαϊτζάκη, αλλά ο προπονητής του Αρη άφησε παρκαρισμένο στον πάγκο τον Παναγιώτη, που εν τέλει δεν μπήκε και ως εκ τούτου πήγαν τσάμπα τα λεφτά για τη βενζίνη και τα διόδια και ο κόπος που έκαναν ο μπαμπάς Βαγγέλης, η μαμά Ελένη και η αδερφή Βίκυ στο αυθημερόν ταξίδι τους από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και πίσω!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 4, Παππάς 8, Ντένμον 18 (2/3 δ., 3/6 τρ., 5/6 β., 6 ρ., 1 ασ., 2 κλ.), Γκιστ 6, Βουγιούκας 6, Γ. Καλαϊτζάκης 1, Λεκαβίτσιους 2, Γκέιμπριελ 3, Ογκαστ 8, Καλάθης 7 (6 ασ.), Αντετοκούνμπο 9 (5 ρ.), Μήτογλου 11 (5 ρ.)

ΑΡΗΣ: Μάρας 4, Μποχωρίδης 8, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 14 (4/7 δ., 1/1 τρ., 3/3 β., 3 ρ.), Πουλιανίτης 3, Χρηστίδης, Μούρτος, Αθηναίου 9 (7 ρ.), Προύιτ 5, Ντουβιέ 9, Μπελ 9.