«Το Λιοντάρι πεινά ακόμα». Οπως αποδείχτηκε, δεν ήταν μία ακόμα ατάκα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απ’ αυτές που μας έχει συνηθίσει. Πρώτο σουτ από 35 μέτρα, πρώτο γκολ. Κεφαλιά στις καθυστερήσεις, δεύτερο και νικητήριο γκολ σε μια επική ανατροπή από 0-3. Σενάριο χολιγουντιανής ταινίας με πρωταγωνιστή τον μεγαλύτερο οιηματία του ποδοσφαίρου.

Ο Ιμπρα γνωρίζει όσο κανείς άλλος την τέχνη να προκαλεί θόρυβο γύρω από το όνομά του. Με εντυπωσιακούς χαρακτηρισμούς που αποδίδει στον εαυτό του και ακόμα πιο εντυπωσιακά γκολ.

Στο Λος Αντζελες ο Σουηδός έφτασε Πέμπτη βράδυ. Πρόφτασε να κάνει μόλις μία προπόνηση με τους συμπαίκτες του στη νέα του ομάδα, τους Γκάλαξι. Ηθελε όμως να αγωνιστεί στο πρώτο τοπικό ντέρμπι με τη δεύτερη ομάδα της Πόλης των Αγγέλων, την LA FC. Ακόμα και ο ίδιος αν έγραφε το σενάριο, θα προσπαθούσε να μην ήταν τόσο ευφάνταστο και εντυπωσιακό γύρω από το όνομά του.

Ο Ζλάταν μένει στον πάγκο. Οι Γκάλαξι βρίσκονται πίσω στο σκορ με 3-0. Καταφέρνουν να μειώσουν σε 3-2 στο 61′ όταν ακούγονται οι πρώτες φωνές από τις εξέδρες: «We want Zlatan». Ο Ιμπρα μπαίνει δέκα λεπτά αργότερα. Κάθε φορά που ακουμπά την μπάλα υπάρχει μια αίσθηση ότι κάτι θα συμβεί. Και πράγματι, έξι λεπτά αργότερα, ο Ζλάταν σουτάρει από 35 μέτρα και πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ.

Στο StubHub Center προκαλείται έκρηξη χαράς. Ο Ιμπρα βγάζει τη φανέλα αποκαλύπτοντας το γραμμωμένο του σώμα και τα δεκάδες τατουάζ.

«Οι φίλαθλοι φώναζαν «Θέλουμε τον Ζλάταν». Κι εγώ τους έδωσα τον Ζλάταν. Σκεφτόμουν να φυλάξω δυνάμεις γιατί δεν ήξερα πόσο θα αντέξω. Ετσι, σούταρα αμέσως και πήγε μέσα», δήλωσε στο Fox Sports. Ηταν πράγματι ένα εντυπωσιακό γκολ ακόμα και για τον Ιμπρα που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκτελέσεις: «Πολλή αδρεναλίνη. Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς αισθάνθηκα ύστερα από ένα τέτοιο γκολ».

Το καλύτερο το άφησε για το τέλος. Η Γκάλαξι ολοκλήρωσε την επική ανατροπή με δεύτερο γκολ του Ιμπρα στις καθυστερήσεις με κεφαλιά.

«Η ιστορία μου λέει πως σκοράρω πάντοτε στο πρώτο παιχνίδι της νέας μου ομάδας. Επρεπε να σκοράρω κι αυτή τη φορά».

«Νιώθω νέος»

Κατά την παρουσίασή του την Πέμπτη, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την ηλικία του (36 ετών) και τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο.

Εκείνος τους αποκρίθηκε βγάζοντας από το πίσω μέρος του μυαλού του μια παλιά ατάκα του: «Νιώθω νέος. Εχω πει παλαιότερα πως είμαι σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον. Γεννήθηκα μεγάλος και θα πεθάνω νέος, αυτό είναι σίγουρο. Το μόνο που έχω να πω είναι να μην ανησυχείτε για την ηλικία μου. Ξέρω πως είμαι 36. Οταν πήγα στην Αγγλία, όλοι έλεγαν πως είμαι μεγάλος. Επειτα από τρεις μήνες κατέκτησα την Αγγλία και μετά έλεγαν πως πετούσα. Ολα αυτά είναι απλά νούμερα. Ξέρω τι μπορώ να κάνω. Δεν βρίσκομαι εδώ γιατί με λένε Ιμπραΐμοβιτς, αλλά γιατί μπορώ να φέρω αποτελέσματα». Δεν χρειάστηκαν ούτε 48 ώρες για να δικαιωθεί.

Ο Ιμπρα πήγε στο MLS αποδεχόμενος μείωση 95% στις αποδοχές του. Από τα 21,8 εκατ. ευρώ που έπαιρνε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε στα 1,2 εκατ. ευρώ, με τους Αμερικανούς να σχολιάζουν τώρα πως «έκλεψαν εκκλησία». Ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν, αφού ο Ζλάταν λέει πάντα την τελευταία λέξη.