Ο Αστέρας Τρίπολης έφερε άνετα εις πέρας την αποστολή απέναντι στον ουραγό Πλατανιά, νίκησε 4-0 στην τελευταία συνάντηση της 26ης αγωνιστικής και έφτασε την Ξάνθη στην πέμπτη θέση, ελπίζοντας πλέον βάσιμα σε ευρωπαϊκή έξοδο.

Οι Αρκάδες πίεσαν από το ξεκίνημα τον αντίπαλό τους και η προσπάθεια απέφερε καρπούς αρκετά νωρίς. Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό ο Μαντιντά βρήκε τον Μανιά στην περιοχή και ο επιθετικός του Αστέρα άνοιξε το σκορ με γυριστό σουτ ανάμεσα σε Ντικαμονά και Μαλσά, σημειώνοντας το ένατο εφετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην κατάταξη των «κανονιέρηδων» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μετά το 1-0 ο Αστέρας συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό, απέναντι σε μια ομάδα με αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά και χωρίς κίνητρο. Στο 26΄ ένα σουτ του Τσιλιανίδη λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 35΄, από πάσα του Τόνσο στον Μανιά εκείνος σούταρε αδύναμα μέσα από την περιοχή, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αστέρας διπλασίασε, όταν σε σέντρα του Κώτσιρα από αριστερά ο Τόνσο, με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλιάιτς για το 2-0. Κάπου ο ρυθμός έπεσε, για να ξαναπάρει «φωτιά» το αρκαδικό συγκρότημα στο τελευταίο τέταρτο, με τον Δουβίκα να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 77΄ και τον Τόνσο να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στο 83ο λεπτό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Στυλιαράς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δουβίκας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης (81΄ Τσιφτσής), Μπέρτος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (72΄ Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Μαντιντά (62΄ Ισνάλντο).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Ντουαλά (66΄ Στόιτσεφ), Μαλσά, Σκαρντοβέλι, Ουές, Ουντότζι (89΄ Σινγκ), Παπανικολάου (71΄ Ζίκο), Ενσικουλού.