Ο Απόλλων καιγόταν για τη νίκη στο παιχνίδι με τη Λάρισα ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή και η Ελαφρά Ταξιαρχία κατάφερε να επικρατήσει με 3-0. Ηταν μια νίκη που σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Κέρκυρας με τη Λαμία (0-0) έφερε τον Απόλλωνα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, καθώς ο νεαρός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του κόντρα στους Θεσσαλούς. Η ομάδα της Ριζούπολης είχε το ιδανικό ξεκίνημα στο ματς, καθώς προηγήθηκε με τον Κονέ στο 11′, ενώ ο Αλμπάνης διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 66′. Ο ίδιος παίκτης έκανε με εξαιρετικό σουτ το 3-0 στο 72′ και ο Απόλλων ατενίζει το μέλλον του στην κατηγορία με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Δεν δόθηκε πέναλτι

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Καραντώνης έκανε λάθος στο πρώτο ημίχρονο αδικώντας τη Λάρισα στο 14′, καθώς δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ντέλετιτς από τον Ζησόπουλο. Χρήζει μάλιστα ιδιαίτερης μνείας η αντίδραση της ΑΕΛ, καθώς η διοίκηση του θεσσαλικού συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας στα μισά του πρώτου μέρους, αναφέροντας: «Εντάξει ρε παιδιά… Να μείνει στην κατηγορία ο ιστορικός Απόλλων… Αλλά όχι κι έτσι!!!». Η Λάρισα είχε πάντως και αυτή ευκαιρίες να σκοράρει, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με κορυφαία εξ αυτών το δοκάρι του Μασούρα στο 42′.

Απόλλων: Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (64′ Χουάρες), Ζησόπουλος, Παπάζογλου, Στάθης, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Αλμπάνης (88′ Ανιέτε), Ελμπάζ (74′ Καστιγέχος).

Λάρισα: Μπόζοβιτς, Γιοβάνοβιτς (63′ Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Μασούρας, Φατιόν, Λαγός (46′ Ναζλίδης), Μλαντένοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (78′ Γκόλιας), Ντέλετιτς.