Ο Παναθηναϊκός αποτελούσε μέχρι χθες τον κακό δαίμονα του Σέρχιο Αραούχο. Ο αργεντινός φορ δεν είχε κατορθώσει να σκοράρει απέναντι στους Πράσινους, οι οποίοι μέχρι το ματς της Κυριακής φάνηκε πως έχουν βρει τους τρόπους να τον περιορίσουν. Παρότι απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ο αργεντινός φορ είχε σημειώσει καθοριστικά τέρματα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αποτελούσε απόρθητο κάστρο. Αυτά όμως μέχρι χθες. Ο Αραούχο ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για την ΑΕΚ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη με ένα εντυπωσιακό γκολ. Που θύμισε πολύ εκείνο απέναντι στον Ολυμπιακό, για το ματς του Κυπέλλου, στο ίδιο γήπεδο. Κάτι που φάνηκε να ξεκλειδώνει τον 25χρονο επιθετικό, ο οποίος από εκείνο το σημείο και μετά αποτέλεσε μόνιμη απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Κάπως έτσι, ο Αραούχο βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ξανά, ζευγαρώνοντας τα γκολ του απέναντι στους Πράσινους. Τελειώνοντας το ματς και πανηγυρίζοντας έξαλλα το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι, που οδηγεί πλέον την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου. Οι Κιτρινόμαυροι, με μπροστάρη τον Αραούχο, πήραν την πιο σημαντική νίκη τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα, αγκαλιάζοντας το πρωτάθλημα έπειτα από 24 χρόνια.

Δέσιμο

Ο αργεντινός φορ, που αγωνίζεται ως δανεικός από τη Λας Πάλμας, το καλοκαίρι πρέπει να επιστρέψει στην Ισπανία. Ομως είναι ξεκάθαρο πως η καρδιά του βρίσκεται στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Και μένει να φανεί αν αυτή η σχέση που έχει χτιστεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι αρκετή για να τον κρατήσει εδώ για ακόμα μία χρονιά.

Στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν πάρει την απόφαση να κάνουν την κίνησή τους για την απόκτηση του αργεντινού στράικερ, ξεκινώντας έναν κύκλο επαφών με την ισπανική ομάδα ώστε να βρεθεί η φόρμουλα με την οποία ο Αραούχο θα μπορούσε να παραμείνει στη χώρα μας. Υπόθεση σίγουρα όχι εύκολη, όμως όχι και ανέφικτη. Ειδικά από τη στιγμή που αυτό το σενάριο αποτελεί επιθυμία και του ίδιου του παίκτη.

Ο 25χρονος επιθετικός περνά στην ΑΕΚ τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του, έχοντας ήδη δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο της. Κάτι που φάνηκε και από την αποθέωση προς το πρόσωπό του κατά τη στιγμή της αντικατάστασής του. Αφού και ο ίδιος νιώθει μέλος μιας οικογένειας που τον στηρίζει, τον πιστεύει και του παρέχει όλα όσα χρειάζεται για να δείξει το ταλέντο του. Οπως έκανε και χθες, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και δίνοντας στην ΑΕΚ ένα «τρίποντο» που τη φέρνει αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια.