Η Μπάγερν ταξίδεψε στην Ανδαλουσία για τον αποψινό πρώτο προημιτελικό με τη Σεβίλλη στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Μπορεί η ομάδα του Γιουπ Χάινκες να θεωρείται φαβορί, ο Ισπανός Χάβι Μαρτίνεθ όμως προειδοποίησε τους συμπαίκτες του ότι η Σεβίλλη είναι επικίνδυνη.

«Αν δεν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι μπορούν να μας νικήσουν. Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο ικανή ομάδα όσο η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, αλλά εγώ έχω διαφορετική γνώμη. Η πρόκρισή της εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα καλό παράδειγμα. Πιστεύω ότι η Σεβίλλη άξιζε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια» είπε ο ισπανός μέσος της Μπάγερν.

«Στο Μάντσεστερ πέτυχαν δύο γκολ σε καθοριστικά σημεία. Αγωνίστηκαν σαν μία μεγάλη ομάδα. Ξέρουν πως θα παίξουν σε σημαντικούς αγώνες και για αυτό είναι επικίνδυνοι». Ο Χάβι Μαρτίνεθ γνωρίζει την ατμόσφαιρα στο Σάντσεθ Πιθχουάν, καθώς έχει αγωνιστεί αρκετές φορές με την Μπιλμπάο.

«Θα είναι σαν γιορτή. Θα χαρούν το παιχνίδι καθώς είναι έπειτα από πολλά χρόνια στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα και πρέπει να παλέψουμε σκληρά».

Το θετικό για τον Γιουπ Χάινκες είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Βιδάλ και τον Μπερνάτ, οι οποίοι αποθεραπεύτηκαν. «Πρέπει να σκοράρουμε εκτός έδρας. Θα είναι σκληρό παιχνίδι και οι οπαδοί τους δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα» πρόσθεσε ο Αριεν Ρόμπεν. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Βαυαρίας έχει ηττηθεί στα τελευταία πέντε παιχνίδια επί ισπανικού εδάφους.

«Nα γράψουμε ιστορία»

Η Σεβίλλη επιστρέφει σε προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά ύστερα από το 1958 (είχε αποκλειστεί από τη Ρεάλ), ενώ είναι αήττητη στην έδρα της σε ένδεκα ματς με γερμανικούς συλλόγους.

Ενα σημαντικό πρόβλημα για τον Βιτσέντζο Μοντέλα είναι η απουσία του τιμωρημένου χαφ Εβερ Μπανέγα.«Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πιστεύω ότι αυτός που θα τον αντικαταστήσει θα παίξει καλά» είπε ο ιταλός τεχνικός. Η Μπάγερν το Σάββατο συνέτριψε με 6-0 την Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να φόβισε την ομάδα της Ανδαλουσίας. «Οταν έχεις μπροστά σου τέτοια διοργάνωση, σημαντικό ρόλο παίζει η ενέργεια που θα βγάλεις, αλλά και τα ψυχικά αποθέματα που θα έχεις. Αυτό το πληρώσαμε με την παρουσία μας στο πρωτάθλημα, ωστόσο μ’ αρέσει που είμαστε εδώ». Η Σεβίλλη προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα, από την οποία δέχθηκε την ισοφάριση με γκολ των Σουάρες και Μέσι στα τελευταία λεπτά. Μπορεί η παρουσία της στην ισπανική λίγκα να μην είναι η καλύτερη (στην 6η θέση με διαφορά 16 βαθμών από την τετράδα) και να έχει μείνει χωρίς νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια, ωστόσο η συμμετοχή στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα έως το τέλος. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία με την ομάδα και τον κόσμο που θα είναι και πάλι κοντά μας» πρόσθεσε ο Μοντέλα.