Αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια βρίσκεται η ΑΕΚ, με την Ενωση να κερδίζει χθες με άνεση τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-0 και να στήνει πάρτι τίτλου στο ΟΑΚΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ενωση ήταν ο Σέρχιο Αραούχο, που σημείωσε δύο γκολ, ενώ κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η αποβολή του Ισνούα στο 34′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κυρίαρχη από την αρχή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να φτάσει σε ένα γκολ. Επιχειρώντας να επιτεθεί κυρίως από τα άκρα, είτε με τους Μπακάκη – Γκάλο από τα δεξιά είτε με τους Χουλτ – Χριστοδουλόπουλο από την απέναντι πλευρά. Ωστόσο το γκολ ήρθε για την Eνωση από τον άξονα.

Στο 30′ ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Αραούχο, με τον αργεντινό φορ να κοντρολάρει και να εκτελεί με το αριστερό, κάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 1-0! Η ΑΕΚ πήρε έτσι το προβάδισμα στο σκορ, ενώ μόλις τέσσερα λεπτά μετά τα πράγματα για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απλοποιήθηκαν, καθώς ο Ινσούα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ κρατούσε με ευκολία την μπάλα και ήλεγχε τον ρυθμό, κάνοντας διαχείριση του αγώνα και του προβαδίσματος που είχε εξασφαλίσει από νωρίς. Κλείνοντας έτσι το ημίχρονο με το παιχνίδι στα μέτρα της.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, κατάφερε στο 53′ να κάνει το 2-0 και να τελειώσει επί της ουσίας το ματς. Ο Χουλτ σέντραρε από αριστερά, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Γκάλο με πλασέ έκανε το 2-0.

Η Ενωση δεν κατέβασε στροφές και τρία λεπτά μετά πλησίασε και σε ένα τρίτο γκολ, όμως η προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρα παραδοθεί και δεν μπορούσε να αντιδράσει, με την ομάδα του Ουζουνίδη να επικεντρώνεται στο να περιορίσει την έκταση του σκορ, χωρίς δυνάμεις για κάτι παραπάνω.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το 3-0 να έρθει σχετικά γρήγορα. Σε μια φάση διαρκείας της ΑΕΚ, στο 68′, ο Αραούχο πήρε το… ριμπάουντ από τη δική του κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι, ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να κρατά την μπάλα και να διαχειρίζεται τον ρυθμό, περιμένοντας το σφύριγμα της λήξης. Το οποίο την βρήκε αγκαλιά με το πρωτάθλημα, αφού πλέον χρειάζεται μόλις τέσσερις βαθμούς στα ματς που απομένουν για να στήσει το πάρτι φιέστας που ήδη ετοιμάζεται.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77′ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Λάζαρος (63′ Μασούντ), Αραούχο (84′ Γιακουμάκης)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε (73′ Οικονόμου), Τσανδάρης, Κουλιμπαλί, Μουνιέ (61′ Λουτσιάνο), Λουντ, Δώνης (73′ Μυστακίδης)