Αν ήταν τηλεοπτικό σίριαλ, στο διάστημα της διακοπής προφανώς θα παίζονταν επαναλήψεις. Ενας καλός τρόπος και το ενδιαφέρον να διατηρήσεις ζωντανό αλλά και να δώσεις το δικαίωμα σε όσους είχαν χάσει επεισόδια να βάλουν την υπόθεση σε μια σειρά. Εδώ το σίριαλ όμως είναι ποδοσφαιρικό, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, και τέτοιο προνόμιο δεν υπάρχει (εκτός αν κάποιος έχει τη δύναμη να δει ματς σε «κονσέρβα»). Κάπως έτσι από σήμερα οι ομάδες επιστρέφουν στη δράση, αλλά στην πραγματικότητα άπαντες μοιάζουν χαμένοι στην μετάφραση. Και γιατί η απόσταση από τα προηγούμενα είναι μεγάλη και κυρίως διότι παραμένουν ανοιχτές μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις που το πιθανότερο είναι να τελεσιδικήσουν μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου (δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που το CAS έβαζε αστερίσκο στην τελική βαθμολογία).

Θα μπορούσε όλο αυτό το μικρό χάος να είναι και διασκεδαστικό αν υπήρχε η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει όμως. Αντίθετα υπάρχουν προπονητές που έπρεπε να κρατήσουν αγωνιστικά και πνευματικά τις ομάδες τους σε εγρήγορση αυτές τις είκοσι μέρες που η μπάλα δεν κύλησε στο χορτάρι και βέβαια ποδοσφαιριστές που είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν. «Εμείς συνεχίσαμε τις προπονήσεις και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ρυθμό σα να παίζαμε κανονικά αγώνα αλλά ήταν δύσκολο γιατί δουλεύαμε με μόνο 10 ή 11 παίκτες, επειδή οι περισσότεροι έλειπαν για υποχρεώσεις με την εθνική τους ομάδα» παραδέχθηκε ο Οσκαρ Γκαρσία προ ημερών. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού που επιχειρώντας να γίνει περισσότερο πρακτικός πρόσθεσε ενόψει τελικής ευθείας πως «δεν εξαρτάται από μας, αλλά από τα αποτελέσματα των άλλων, εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τα δικά μας αποτελέσματα και να περιμένουμε και των άλλων». Με άλλα λόγια: Η απόπειρα σύνδεσης πρώην και επόμενων που προλογίσαμε.

Ο Ολυμπιακός έχει 50 βαθμούς και μια ανοιχτή ιστορία (Διαιτητικό Δικαστήριο) για τους τρεις βαθμούς που του αφαιρέθηκαν μετά το ματς με την ΑΕΚ. Εχει μπροστά και μια πεντάδα αγώνων, με πρώτο αυτόν απόψε (19.30) στην έδρα του Λεβαδειακού. Στόχος είναι φυσικά το «5 στα 5» και ό,τι άλλο προκύψει, είτε από τις απώλειες των ανταγωνιστών είτε από την ανοιχτή δικαστική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή η αίσθηση που υπάρχει είναι πως οι 65 βαθμοί δίνουν με βεβαιότητα τη δεύτερη θέση, άρα την παρουσία στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ από το δύσβατο μονοπάτι των μη πρωταθλητών που 11 ομάδες θα διεκδικήσουν 2 εισιτήρια για τους ομίλους. Εκεί εάν και εφόσον το όπλο των Ερυθρολεύκων είναι η ειδική τους βαθμολογία (28οι στο ranking της UEFA), αλλά η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι της παρούσης.

Υπολογισμοί

Τι ενδιαφέρει τώρα; Ο Λεβαδειακός. Η μια ακόμη νίκη στον περιφερειακό δρόμο της Σούπερ Λιγκ. Της διαδρομής που φέτος είναι μακράν η πιο αποτελεσματική για τον Ολυμπιακό, μιας και οι Πειραιώτες μετρούν ώς εδώ πέντε εκτός έδρας νίκες (Λαμία, Κέρκυρα, Παναιτωλικός, Λάρισα, Πλατανιάς) και δύο ισοπαλίες (Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης). Σαν να λέμε 17 βαθμοί σε μάξιμουμ 21. Απομένει το σημερινό ταξίδι ώς τη Λιβαδειά και η διαδρομή ώς τα Γιάννινα (ΠΑΣ) την τελευταία αγωνιστική. Ενδιάμεσα είναι τα εντός έδρας ματς με Κέρκυρα (16/4), Παναιτωλικό και το εκτός με τον Απόλλωνα. Το «5 στα 5» μοιάζει απολύτως ρεαλιστικό. Τώρα για τι ακριβώς θα φτάσει; Θα φανεί στον επίλογο. Ολα τα σίριαλ άλλωστε κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους.