Φαραώ ήταν οι Ελληνες που υποχρέωσαν τη μουντιαλική Αίγυπτο του Εκτορ Ραούλ Κούπερ σε παθητικό ρόλο κάνοντάς τη να μοιάζει με… μούμια στη φιλική νίκη (1-0) επί ελβετικού εδάφους στη Ζυρίχη. Η ανανεωμένη Εθνική του Μίχαελ Σκίμπε άρεσε, έδειξε νεύρο, κέφι και διάθεση και σαφώς το φτωχό 1-0 από την κεφαλιά του Καρέλη (30′) από τη σέντρα ακριβείας του Μπακάκη την αδικεί.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος ιδιαίτερα από την εμφάνιση αρκετών νέων παιδιών, όπως ο Πέλκας, ο Μπακάκης, αλλά και τους δύο τερματοφύλακες. Η ομάδα έβγαλε δύναμη και πάθος και πήγε πολύ καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι με την Ελβετία. Η οποία όμως είναι σαφώς πιο ανταγωνιστική από την Αίγυπτο» τόνισε ο γερμανός τεχνικός που άλλαξε κατά 10/11 την αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με την Ελβετία στο ΟΑΚΑ.

Ντεμπούτο στην Εθνική έκαναν οι δύο τερματοφύλακες και τόσο ο 25χρονος Γιαννιώτης όσο και ο 24χρονος Μπάρκας προσέθεσαν ποιότητα και σταθερότητα (είχαν και από μία πολύ καλή απόκρουση) στην ομάδα.

«Το καλό είναι ότι δείξαμε πως έχουμε δυνατότητες και παιδιά που μπορούν να δώσουν πολλά για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αξίζαμε να είμαστε στο Μουντιάλ, το αποδείξαμε κόντρα σε μια ομάδα έτοιμη για αυτό. Ενα μόλις κακό παιχνίδι στην Κροατία μάς άφησε έξω» είπε ο σκόρερ Νίκος Καρέλης που μετά τη διανυκτέρευση στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους επέστρεψε με γκολ και ήταν εξαιρετικός! Το γκολ της χρονιάς έβαλε ο Σταφυλλίδης αλλά η φάση είχε –κακώς –σταματήσει ως οφσάιντ.

Ελλάδα: Γιαννιώτης (46′ Μπάρκας), Σταφυλίδης (71′ Λυκογιάννης), Μπακάκης (89′ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74′ Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64′ Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.

Αίγυπτος: Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52′ Ασράφ), Ασούρ (64′ Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46′ Ουάρντα), Σόμπχι (79′ Σικαμπάλα), Ζακαριά (46′ Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65′ Καχραμπά).