Στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) απάντησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Παιδιά μην μπερδεύεστε. Μπορεί να μιλούσε σε μένα, αλλά τα βέλη του ήταν προς τον κυβερνητικό του εταίρο και άλλους δύο υπουργούς της κυβέρνησής του που το 2008 ήταν βουλευτές της ΝΔ», είπε ο κ.Τζιτζικώστας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Διαφωνώ ριζικά με τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η μόνη λύση που μπορεί να σταθεί είναι συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους και θα κλείνει οριστικά τα ζητήματα, όπως ο αλυτρωτισμός, η προπαγάνδα, η παραχάραξη της ιστορίας» είχε πει νωρίτερα ο κ. Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος, από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, στον Πρωθυπουργό.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Πρωθυπουργός, απάντησε στον κ. Τζιτζικώστα: «Δεν κατανοώ τη σπουδή του Απόστολου Τζιτζικώστα να τοποθετηθεί σήμερα, παίρνοντας θέση που πηγαίνει πίσω και από την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι, όταν ήταν βουλευτής της πλειοψηφίας που διαμόρφωσε αυτή την εθνική γραμμή».