Οι Ξενοφών Καντώνιας, πρόεδρος, Ιωάννης Καντώνιας, αντιπρόεδρος και Θεόδωρος Καντώνιας, διευθύνων σύμβουλος της Cosmos Aluminium AE κατέκτησαν τον τίτλο Ελληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2017 σε εκδήλωση που διοργάνωσε η EY Ελλάδος την Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής, και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό στο Μόντε Κάρλο μαζί με τους νικητές από 65 περίπου χώρες για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur Of The Year™, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η οικογένεια Καντώνια, πατέρας και δύο γιοι, γεννήθηκαν και ζουν στη Λάρισα. Ο Ξενοφών Καντώνιας διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος των οικογενειακών εταιρειών Βιοκαρπέτ και Exalco για πάνω από 40 χρόνια.Το 2006 μαζί με τους γιους του αποχώρησε από τον όμιλο και δημιούργησαν την Cosmos Aluminium. Η εταιρεία στα δέκα χρόνια λειτουργίας της έχει φθάσει τα 78 εκατ. ευρώ τζίρο, πραγματοποιώντας συνολικές επενδύσεις σχεδόν 50 εκατ. ευρώ. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Λάρισα και σε ποσοστό 99,7% είναι εξαγωγική, τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε 20 χώρες στην Ευρώπη και στο Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης βραβεύθηκαν επίσης ο Χρήστος Κριμίζης – Τσατσούλης, διευθύνων σύμβουλος Alchimica ΑΕ, ως Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας, η Καλλιόπη Ροδοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος, Εκπαιδευτικός Ομιλος ΑΚΜΗ (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο), ως Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας και ο Δημήτριος Λακασάς, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, N. Λακασάς – Π. Αρβανιτίδης ΑΕ ως Καινοτόμος Επιχειρηματίας.