Με τα μέλη της Επιτροπής Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ να εξαντλούνται σε κοπιαστικές… συζητήσεις, τα ελληνικά πανεπιστήμια υποφέρουν από τα κρούσματα ανομίας και εμπορίου ναρκωτικών, που τρομοκρατούν καθημερινά τους φοιτητές και τους καθηγητές τους.
Με συγκλονιστική επιστολή τους, 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών προσπαθούν να αφυπνίσουν τους φορείς μιας Πολιτείας αδιάφορης, κραυγάζοντας: «Από τύχη δεν έχουμε θανατηφόρα επεισόδια εις βάρος φοιτητών μας».
«Βαριά παρανομία» καταγγέλλουν οι 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, που ζητούν πλέον ανοικτά την προστασία της Πολιτείας κοινοποιώντας την επιστολή τους στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές της χώρας. Οι καθηγητές της Νομικής Σχολής προειδοποιούν ότι εαν οι αρμόδιοι φορείς δεν αντιδράσουν, «θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών μας και να περιφρουρήσουμε το κύρος της σχολής μας, λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί».
«Καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα» αναφέρουν οι καθηγητές της Νομικής Σχολής. «Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της χώρας» αναφέρουν.
«Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών μας, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων, προσβάλλει δε την ίδια την ιστορία της Νομικής Σχολής. Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρούν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα. Διαμαρτυρόμαστε για την απραξία της Πολιτείας, η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση, παντελώς αναντίστοιχη με την προσφορά και το έργο που επιτελείται στο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πατρίδας μας» συμπληρώνουν.
Μηνυτήρια αναφορά από το… 2012. «Ηδη από το 2012 έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής φύσης που πρέπει να αντιμετωπισθεί κατ" απόλυτη προτεραιότητα» αναφέρουν. «Εκτοτε, βάσει αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής, σε συνεργασία και με την υποστήριξη των πρυτανικών Αρχών, έχουμε προσφύγει με κάθε μέσο σε όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε διερχόμενος», τονίζουν.