Ξαναρχίζει το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα. Και τι έγινε; Παράλληλα με τους ποδοσφαιριστές σ’ αυτό το πρωτάθλημα, έχει παίξει μπάλα και καλή μάλιστα, η Αστυνομία. Αλλού έβλεπε κι έγραφε, αλλού δεν έβλεπε και δεν έγραφε. Εχουν παίξει ακόμα καλύτερη μπάλα οι δικαστές. Παίρνοντας και δίνοντας τρίποντα κατά βούληση. Και θα ξαναπαίξουν. Οποιος και να το πάρει, αυτό το πρωτάθλημα θα είναι τζούφιο. Θα είναι κάλπικο. Αν στην ΑΕΚ μνημονεύουν τον Βάλνερ για το πρωτάθλημα του 2008, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, αυτό θα έχει περισσότερα ονόματα. Θα έχει του κ. Σκουτέρη. Θα έχει του κ. Καποδίστρια. Θα έχει το όνομα κάποιου άλλου δικαστή.

Ο Ολυμπιακός θα έχει να λέει για το δικό του το -3. Σ’ ένα παιχνίδι (με την ΑΕΚ) που άρχισε και τελείωσε κανονικά. Ενώ το -3 του ΠΑΟΚ έγινε σβου. Σ’ ένα παιχνίδι που δεν άρχισε ποτέ, επειδή αποδεδειγμένα τραυματίστηκε ο προπονητής των φιλοξενουμένων. Στον ΠΑΟΚ έχουν ήδη οικοδομήσει τη θεωρία ότι η Αθήνα τους έκλεψε ένα δικό τους πρωτάθλημα. Οτι ο Ολυμπιακός προφασίστηκε δήθεν τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία, ενώ η ΑΕΚ την κοπάνισε στο 90′, δήθεν ότι οι ποδοσφαιριστές της φοβήθηκαν το όπλο του Σαββίδη που μέσα στο γήπεδο δεν είδε κανένας. Προεξοφλώντας μηδενισμό τους. Αν η Θέμιδα στην αρχαία Ελλάδα ήταν τυφλή, η Δικαιοσύνη στη σύγχρονη Ελλάδα έχει ικανότητες ταχυδακτυλουργού.

Βγάζει λαγούς από το καπέλο. Οπως η μεταμεσονύκτια απόφαση του κ. Σκουτέρη για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Οποια κι αν είναι η πρωτόδικη απόφαση για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, θα είναι προσωρινή. Υπάρχει και η έφεση, υπάρχει και το Διαιτητικό. Κι αν ο Χαρίλαος Φλωράκης (όταν δεν υπήρχε το υπερηχογράφημα) έλεγε ότι η κάλπη είναι σαν την γκαστρωμένη, η Δικαιοσύνη σήμερα, είναι σαν τη μπίλια στη ρουλέτα. Μία στο μαύρο, μία στο κόκκινο και πότε πότε στο ζερό. Μια Δικαιοσύνη που λες κι έχει τρομάξει από το κουμπούρι του Ιβάν και φοβάται να βγάλει απόφαση.