Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για την εμφατική αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη από το αφήγημα που καταδίωξε για χρόνια τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ αλλά και συνολικά τον Ολυμπιακό, η προσγείωση στην πραγματικότητα της «εξυγίανσης». Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς που του αφαιρέθηκαν για όσα συνέβησαν μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ, αλλά έγινε και η πρώτη ομάδα φέτος που τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για τη συμπεριφορά οπαδών της.

Το κοντράστ μάλιστα γίνεται ακόμη πιο έντονο αν αναλογιστεί κανείς πως ο ίδιος άνθρωπος (ο εφέτης Σκουτέρης) που έδωσε πίσω τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στην Τούμπα στο ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν εκείνος που σήκωσε χθες το απαγορευτικό στους Πειραιώτες. «Αυτό το πρωτάθλημα δεν θα το χάναμε (άσχετα με τα αγωνιστικά) αν δεν έπαιζαν τον ρόλο που έπαιξαν οι εκθέσεις της Αστυνομίας (δηλαδή το κράτος), η διαιτησία (δηλαδή η ΕΠΟ) αλλά και οι αποφάσεις – όνειδος» σχολίασε ο Κώστας Καραπαπάς. «Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς που βγάζουν αποφάσεις φορώντας πιτζάμες και μέσα στη νύχτα για να ευνοήσουν τους συνεργάτες του Μαξίμου» πρόσθεσε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τίποτα δεν ξεχνιέται

Σημειωτέον ότι οι Ερυθρόλευκοι με αφορμή το σπάσιμο των «δεσμών» μιας εξαετίας για το αφήγημα της «εγκληματικής οργάνωσης», σκοπεύουν να πράξουν καθετί νόμιμο. Οτι ετοιμάζουν μηνύσεις για τους τόνους της λάσπης που δέχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, για μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Κακά τα ψέματα όμως, ό,τι και να ακολουθήσει δεν μπορεί να πάρει πίσω ό,τι προηγήθηκε. Οι αστήριχτες κατηγορίες, η διαπόμπευση, οι προσβολές, τα λαϊκά και τηλεοπτικά δικαστήρια, η διαμόρφωση σε επίπεδο παραποίησης της κοινής γνώμης δεν διαγράφονται.

Οπως δεν διαγράφεται και η χθεσινή απόφαση του Σκουτέρη για το -3 εις βάρος των Ερυθρολεύκων. Οι Πειραιώτες έμειναν οριστικά στους 50 βαθμούς και περιμένουν να πληροφορηθούν την τύχη των (δικαστικών) υποθέσεων για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (αύριο η απόφαση στον τρίτο βαθμό) προκειμένου να βγάλουν μια άκρη με τον βαθμολογικό πίνακα. Για τη θέση όπου βρίσκονται, για την απόστασή τους από την κορυφή κ.λπ. Το σίγουρο είναι πως με πέντε αγωνιστικές να υπολείπονται μπορούν μάξιμουμ πλέον να φτάσουν ώς τους 65 βαθμούς και προφανώς σε αυτούς πλέον αποσκοπούν. Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα; Τελικά με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας, το Σάββατο (19.30) καθώς το πρωτάθλημα ξεκινά από την 26η αγωνιστική και όχι από την 27η που μεταφέρθηκε για το τριήμερο (14-16/4). Είναι και αυτή μια πρωτοτυπία, καθώς μετά τη διακοπή με απόφαση του υφυπουργού Βασιλειάδη η λογική έλεγε ότι θα ξεκινήσουμε από την 27η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές τριήμερο (31/3 – 2/4). Σημειωτέον ότι ο Ολυμπιακός που έχει καμιά δεκαριά διεθνείς θα παίξει Σάββατο με δύο προπονήσεις όλες κι όλες με όλους τους παίκτες διαθέσιμους. Αν έμενε κανονικά στο πρόγραμμα η 27η αγωνιστική; Θα αντιμετώπιζε τη Δευτέρα την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη. Αυτό όμως μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα όσα απίθανα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλο αυτό το διάστημα. Ο Οσκαρ Γκαρθία (που δεν έφυγε καθόλου αυτό το διάστημα από την Αθήνα) σήμερα έχει ανακοινώσει διπλή προπόνηση. Το απόγευμα μάλιστα ίσως προλάβει να είναι στον Ρέντη και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας.