Προκάλεσαν την οργή του Πανελληνίου, όχι μόνο με την πράξη του βασανισμού ενός ζώου, αλλά και με το γεγονός ότι έκαναν ανάρτηση το βίντεο κι έδειχναν να χαίρονται γι’ αυτό.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε και το γεγονός ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, πιθανότατα σε στρατοδικείο, παρ’ ότι δεν είναι πλέον στρατιώτες, τώρα ζητούν συγγνώμη. Μιλώντας σε μέσα της περιοχής τους οι δυο νεαροί, ο Νικόλαος Τζούνας και ο Γεώργιος Χαρίτος, δηλώνουν δημοσία την ειλικρινή τους μεταμέλεια, ενώ σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος σκύλος έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας και πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτό προς τις αρχές τους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας
Γεώργιος Χαρίτος