Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ασάφειας και φημών, τελικά η ηθοποιός Σίνθια Νίξον ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Η ηθοποιός Σίνθια Νίξον γνωστή ως «Μιράντα Χομπς» της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς και των κινηματογραφικών σίκουελ «Sex and the City» και ακτιβίστρια υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων θα θέσει υποψηφιότητα με αντίπαλο τον εν ενεργεία κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, διεκδικώντας το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η Νέα Υόρκη είναι το σπίτι μου, δεν έχω ζήσει ποτέ πουθενά αλλού» ακούγεται η φωνή της Νίξον σε βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε τις προθέσεις της στην αρχή της εβδομάδας.

«Είμαι υπερήφανη απόφοιτη δημόσιου σχολείου και πιο υπερήφανη γονέας παιδιού που φοιτά σε δημόσιο σχολείο» αναφέρει η ηθοποιός και προβάλλονται πλάνα με τον 7χρονο γιο της, Μαξ Έλινγκτον Νίξον–Μαρινόνι.

Αναφέρεται επίσης στη φτώχεια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την υγειονομική περίθαλψη και τις συνθήκες στις φυλακές. «Έχουμε κουραστεί από τους πολιτικούς που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πρωτοσέλιδα και την εξουσία παρά για εμάς. Δεν γίνεται να έχουμε πλέον μία από τα ίδια» τονίζει.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The New York Times» προτού ξεκινήσει επίσημα η εκστρατεία της Νίξον, ο Άντριου Κουόμο προηγείται της ηθοποιού στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους με 66% έναντι 19%.

Επίσης εμφανίζεται να έχει το προβάδισμα με μεγάλη διαφορά σε κάθε δημογραφική ομάδα, σε άνδρες και γυναίκες, σε μετριοπαθείς και φιλελεύθερους και σε κατοίκους τόσο από τη Νέα Υόρκη όσο και από άλλα μέρη της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν τη Νίξον ως δικηγόρο στη σειρά του HBO «Sex and the City», σύμφωνα με την έρευνα, το 60% των ψηφοφόρων δεν είχε γνώμη για εκείνη.

Προς το παρόν ο Κουόμο θεωρείται καταλληλότερος για κυβερνήτης από το 52% των ερωτηθέντων, ποσοστό που παραμένει αμετάβλητο τους τελευταίους μήνες.