Η Μπαρτσελόνα έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τον τίτλο, καθώς επικράτησε στο Καμπ Νου με σβηστές μηχανές της Μπιλμπάο με σκορ 2-0 και ξέφυγε 11 βαθμούς από την Ατλέτικο Μαδρίτης που ηττήθηκε στο Μαδριγάλ από τη Βιγιαρεάλ 2-1. Στο Μπερναμπέου ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ένα ακόμα σόου στο 6-3 της Ρεάλ επί της Τζιρόνα, καθώς πέτυχε τέσσερα γκολ και έδωσε ασίστ στον Λούκας, ενώ άλλο ένα σημείωσε ο Μπέιλ.

Η Μπαρτσελόνα καθάρισε το ματς από το α’ μέρος, με Αλκάρεθ και Μέσι, ενώ η Ατλέτικο είχε προηγηθεί με τον Γκριεζμάν (20′) αλλά δέχθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο δύο γκολ από τον 20χρονο Ενές Ουνάλ (82′ και 90’+2′). «Η ομάδα σκέπτεται μόνο τα παιχνίδια και όχι τη βαθμολογία. Το σημαντικό είναι το αμέσως επόμενο ματς και όχι τα υπόλοιπα», σημείωσε ο Πάκο Αλκάρεθ, που αγωνίστηκε στη θέση του τιμωρημένου Σουάρες.

Αλλα αποτελέσματα: Θέλτα – Μάλαγα 0-0, Βαλένθια – Αλαβές 3-1, Λεγανές – Σεβίλλη 2-1, Μπέτις – Εσπανιόλ 3-0, Σοσιεδάδ – Χετάφε 1-2, Λα Κορούνια – Λας Πάλμας 1-1, Λεβάντε – Εϊμπάρ 2-1. Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 75, Ατλέτικο 64, Ρεάλ 60, Βαλένθια 59.