Το γκολ του Αλμπιόλ έδωσε στη Νάπολι τη νίκη επί της Τζένοα στο Σαν Πάολο (1-0) και την έφερε και πάλι σε απόσταση βολής από τη Γιουβέντους, η οποία έπειτα από 12 συνεχόμενες νίκες έχασε βαθμούς στη Φεράρα, καθώς έφερε 0-0 με τη ΣΠΑΛ. Η Γηραιά Κυρία πάντως συμπλήρωσε δέκα ματς πρωταθλήματος χωρίς να δεχτεί γκολ και προηγείται με 75 βαθμούς έναντι 73 της Νάπολι.

«Οι παίκτες της ΣΠΑΛ έπαιξαν επιθετική άμυνα, έκαναν πολλά φάουλ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αυτό το ματς αποτελεί ένα μάθημα για εμάς, καθώς έχουμε να αγωνιστούμε με Μπενεβέντο και Κροτόνε, που επίσης μάχονται για την παραμονή τους» είπε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Μάουρο Ικάρντι ήταν πάντως ο πρωταγωνιστής της αγωνιστικής, καθώς πέτυχε τέσσερα γκολ στο επιβλητικό 5-0 της Ιντερ στη Γένοβα επί της Σαμπντόρια.

Στο Σαν Σίρο, η Μίλαν, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Κιέβο, βρήκε την «απάντηση» με τους Πάτρικ Κουτρόνε και Αντρε Σίλβα, πήρε τη νίκη με 3-2 και μπορεί να διεκδικήσει ακόμα θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. «Η ομάδα έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά του προπονητή της Τζενάρο Γκατούζο» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν Μάρκο Φασόνε.

Στο μεταξύ, οπαδοί της Λάτσιο πραγματοποίησαν πριν από το ματς με την Μπολόνια στο Ολίμπικο (1-1) διαμαρτυρία για την άσχημη –όπως υποστήριξαν -αντιμετώπιση της ομάδας τους από τη διαιτησία! Σημειώνουμε ότι 11 οπαδοί της Λάτσιο κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα μήνυση κατά των υπευθύνων χρήσης του VAR στο ματς με την Τορίνο. Αλλα αποτελέσματα: Κροτόνε – Ρόμα 0-2, Τορίνο – Φιορεντίνα 1-2, Μπενεβέντο – Κάλιαρι 1-2, Βερόνα – Αταλάντα 0-5, Ουντινέζε – Σασουόλο 1-2.