Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι την καταβολή του μισθού του Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου «εμμένοντας στο αίτημά τους για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους».

Εκπρόσωποι του σωματείου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, επισημαίνοντάς του ότι «παρά τις κινητοποιήσεις του σωματείου και παρά τις ρητές υποσχέσεις του υπουργείου για ομαλοποίηση των πληρωμών, αυτό όχι μόνο δεν επετεύχθη αλλά βρέθηκαν για ακόμη μία φορά, στις αρχές του Μαρτίου, οι 200 περίπου συμβασιούχοι, να είναι απλήρωτοι επί 3 μήνες».

Επιπλέον, όπως τονίζουν, «ζήτησαν τη ρητή δέσμευση για την καταβολή του μισθού σε συγκεκριμένη ημερομηνία».

«Ν’ ανανεωθούν οι συμβάσεις»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, «πρότεινε να εξετασθεί άμεσα το ενδεχόμενο να προπληρωθεί εκτάκτως ο μισθός του Φεβρουαρίου, ώστε μέχρι την επόμενη βδομάδα να έχει εξοφληθεί, να υπογραφεί μία συμφωνία βάσει της οποίας οι μισθοί του Μαρτίου και του Απριλίου θα καταβληθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες».

Επίσης, ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι «κατά τον χρόνο της επίσχεσης, η Υπηρεσία εξακολουθεί να οφείλει το μισθό».

Οσον αφορά στο ζήτημα της ανακύκλωσης των συμβασιούχων, το σωματείο υποστηρίζει ότι «ο κ. Βίτσας ισχυρίστηκε πως θα δουλέψει προς την κατεύθυνση όσοι δουλεύουν να παραμείνουν στη θέση εργασίας τους, λέγοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του παρελθόντος».

Ακόμη, ο υπουργός υποστήριξε πως η ανακύκλωση της ανεργίας δεν λύνει το ζήτημα από άποψης αποτελεσματικότητας, και ότι το ΥΜΕΠΟ πρόκειται να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφέθηκε δε ανοιχτός ο ορίζοντας για πιθανές μονιμοποιήσεις προσωπικού».