Σε γκαλερί για ζωντανούς αλλά και… νεκρούς μεταμορφώθηκε το Ωδείο Αθηνών για τις ανάγκες της έκθεσης «The walking dead art». Στον πυρήνα της βρίσκεται το διαχρονικό θέμα της επιβίωσης αλλά και η σειρά «Walking dead» που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και τροφή για σκέψη για όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς.

Πριν από μερικούς μήνες, τα κανάλια FOX πραγματοποίησαν ένα ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες, ώστε να εμπνευστούν από τον ξεχωριστό κόσμο του «The Walking Dead» που προβάλλεται από την συχνότητά τους. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν 52 εκπρόσωποι της εγχώριας καλλιτεχνικής κοινότητας, οι οποίοι έστησαν μια σειρά έργων διαφορετικών τεχνοτροπιών.

Αυτά θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το κοινό έως σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών με δωρεάν είσοδο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η M art. H ενέργεια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η μετα –αποκαλυπτική εμπειρία της επίσκεψης, ολοκληρώνεται με τις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο της έκθεσης. Οι δράσεις περιλαμβάνουν προβολές επεισοδίων της σειράς «The Walking Dead» καθώς και μια ευρεία γκάμα ομιλιών, συζητήσεων και workshops με θεματολογία σχετική με τη σειρά.

Η κουλτούρα των ζόμπι στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, οι προκλήσεις ενός comic artist, προπόνηση αυτοάμυνας σε περίπτωση επίθεσης από ζόμπι, ανάλυση της ψυχολογίας και καταπολέμηση παιδικών φοβιών, μαγειρική ζόμπι cupcakes και μια μεταμόρφωση ζόμπι από τους μετρ των ειδικών εφέ, Αδελφούς Αλαχούζους είναι μερικές από τις εκπλήξεις που κρύβει η έκθεση.

Παράλληλα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο τέχνης, τόσο στην έκθεση μέσω των QR codes που έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε κάθε έργο, όσο και μέσω του site www.thewalkingdeadart.gr. Τα τρία έργα που θα αναδείξει το κοινό και η κριτική επιτροπή της έκθεσης, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των τεχνών, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θα βραβευθούν!