«Στο κόκκινο» (αν και είναι χρώμα που δεν αγαπούν στον Παναθηναϊκό) βρίσκονται στο Τριφύλλι, καθώς ο σύλλογος χρειάζεται άμεσα 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα για να κλείσει τρύπες, να γλιτώσει αφαίρεση βαθμών και το κυριότερο να πάρει αδειοδότηση για του χρόνου.

Αλλιώς όλο το πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με πυλώνα το ΟΑΚΑ και δυνατούς εταίρους θα είναι απλά σχέδια επί χάρτου που δεν θα έχουν το παραμικρό νόημα εάν ο Παναθηναϊκός δεν παίζει του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα. Και είναι τραγικό για τον ιστορικό σύλλογο το γεγονός ότι σήμερα ψάχνει εναγωνίως 2,5 εκατ. ευρώ, όταν το καταστροφικό καλοκαίρι του 2016 η διοίκηση Αλαφούζου είχε ξοδέψει πάνω από 5 εκατ. ευρώ για να φέρει συνολικά δέκα παίκτες που ήθελε ο Στραματσόνι και οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν πρόσφεραν κάτι σημαντικό στον σύλλογο. Αντιθέτως, επιβάρυναν ακόμα πιο πολύ τους Πράσινους καθώς χρειάστηκε αργότερα να σπάσουν συμβόλαια και να δοθούν αποζημιώσεις.

Πέραν αυτών, θα πρέπει να σκεφτεί κανείς και τα χρήματα που οι Πράσινοι ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν στην Εφορία. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό φορολογίας επί των μεικτών αποδοχών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, καθώς αυτό είναι 55%!

Σε συνδυασμό με το ότι δεν προχώρησε στην Ευρώπη, έφεραν νέο μεγάλο οικονομικό πονοκέφαλο και τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται.

Ο Εσιέν, για παράδειγμα, που δεν πρόσφερε το παραμικρό, όταν έφυγε έκανε και προσφυγή και αξίωσε ένα ποσό πάνω από 600.000 ευρώ, για να συμφωνήσει τελικά σε ένα που ήταν λίγο κάτω από το μισό εκατομμύριο ευρώ. Αλλά και ο Γενς Βέμερ, η προσφυγή του οποίου «καίει» τώρα τον ΠΑΟ, δεν άφησε το στίγμα του.

Αυτό το τραγικό οικονομικό άνοιγμα που είχε ξεκινήσει και νωρίτερα ήταν λογικό να αρχίσει να λειτουργεί προσθετικά ως βαρίδι και όταν ο Γιάννης Αλαφούζος το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε την κάνουλα, το μαγαζί πλησίασε στην ασφυξία.

Τώρα είναι η –ύστατη –ώρα να βγει μπροστά ο διοικητικός ηγέτης των Πρασίνων ή οι φίλοι της ομάδας με οικονομική επιφάνεια, αλλιώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τον Παναθηναϊκό, που θα κινδυνέψει σοβαρά ακόμα και με υποβιβασμό, όσο και αν κάτι τέτοιο δεν χωράει στο μυαλό όχι μόνο των φίλων του Τριφυλλιού, αλλά και γενικότερα όλων των φίλων του ποδοσφαίρου.