Οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι Δημήτρης Λημνιός και Ευθύμης Κουλούρης, η αλλαγή σταθεράς στον «άσο» και ο αποκλεισμός παικτών με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής συνθέτουν το ρεζουμέ από τις κλήσεις του Μίχαελ Σκίμπε για τα φιλικά της Εθνικής με Ελβετία (23/3, 20.00, ΟΑΚΑ) και Αίγυπτο (27/3, 20.00, Letzigrund Stadion Ζυρίχης).

Τη βάση για να προσεγγίσει κάποιος το σκεπτικό των επιλογών του Γερμανού αποτελεί η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο διπλό μπαράζ με τους Κροάτες τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Σκίμπε τώρα επέλεξε 27άδα. Τότε είχε καλέσει 25+2, αφού όταν γνωστοποιήθηκε η τιμωρία του Κώστα Μανωλά (για παραβίαση των αρχών του fair play) ενσωματώθηκαν ως πρόσθετοι οι Δημήτρης Κολοβέτσιος και Βαγγέλης Οικονόμου.

Αμφότεροι πάντως είναι εκτός αποστολής αυτή τη φορά. Οπως από το κάδρο βγήκε και ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος κατά τη θητεία του Σκίμπε λάμβανε προσκλητήριο, ακόμη κι όταν είχε περιθωριοποιηθεί στον Ολυμπιακό. Πλέον αγωνίζεται στην Αλάνιασπορ, όμως δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής μετά τον Δεκέμβριο.

Εδώ λοιπόν διαφαίνεται μία αλλαγή πλεύσης του Σκίμπε. Προς επίρρωση μάλιστα αυτού καταγράφεται και ο αποκλεισμός των Απόστολου Βέλλιου (Νότιγχαμ), Δημήτρη Διαμαντάκου (ξεκίνησε στην Μπόχουμ, μεταπήδησε στη Ζανκτ Πάουλι), Στέφανου Καπίνο (Νότιγχαμ) και Γιάννη Ανέστη (στο ψυγείο στην ΑΕΚ) που αποτελούν εφεδρείες στους συλλόγους τους.

Μάλιστα, στη θέση του τερματοφύλακα προκύπτει μία αλλαγή σταθεράς, αφού ο Καπίνο μαζί με τον Καρνέζη αποτελούσαν μόνιμες επιλογές και κόβονταν μόνο για τραυματισμό. Πλέον την τριάδα στον «άσο» συνθέτουν οι Καρνέζης, Γιαννιώτης και Μπάρκας. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πάντως είναι στο ροτέισον του Χιμένεθ (μία συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα, έξι στο Κύπελλο, δύο στο Γιουρόπα Λιγκ).

Σε ό,τι αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή αποτελούν new entries ο σέντερ φορ Ευθύμης Κουλούρης (2 γκολ με τον ΠΑΟΚ σε 12 συμμετοχές φέτος στη Σούπερ Λίγκα) και ο winger Δημήτρης Λημνιός (19 εμφανίσεις). Το σκεπτικό αυτών των επιλογών βασίζεται στην ανέλιξη παικτών από την Ελπίδων στην Ανδρών ως φυσική συνέχεια της σταθερής παρουσίας τους στην U21 (είχαν προηγηθεί κλήσεις σε Μανθάτη, Ανδρούτσο).

Οι επιστροφές

Από κει και πέρα επανήλθε στην αποστολή ο Καρέλης, που μετά τη ρήξη χιαστών έχει 14 συμμετοχές και 4 γκολ με την Γκενκ στο βελγικό πρωτάθλημα. Ομοίως και ο Τάσος Δώνης που έχασε τα μπαράζ λόγω τραυματισμού.

Κλήθηκε δε ξανά και ο Μιχάλης Μπακάκης, που μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της άμυνας.

Αναλυτικά η 27άδα που θα προπονηθεί τη Δευτέρα (17.00) στον Αγιο Κοσμά: Καρνέζης (Γουότφορντ), Γιαννιώτης (Ατρόμητος), Μπάρκας (ΑΕΚ), Τοροσίδης (Μπολόνια), Μπακάκης (ΑΕΚ), Σταφυλίδης (Στόουκ), Μανωλάς (Ρόμα), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Λυκογιάννης (Κάλιαρι), Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Ρέτσος (Λεβερκούζεν), Παπαδόπουλος Κυρ. (Αμβούργο), Ταχτσίδης (Ολυμπιακός), Τζιόλης (Αλ Φέιχα), Πέλκας (ΠΑΟΚ), Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Σάμαρης (Μπενφίκα), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Μπακασέτας (ΑΕΚ), Μήτρογλου (Μαρσέιγ), Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Καρέλης (Γκενκ), Γιαννιώτας (Βαγιαδολίδ), Δώνης (Στουτγάρδη), Λημνιός (ΠΑΟΚ), Κουλούρης (ΠΑΟΚ).