Στατική νοημοσύνη ακουμπισμένη πάνω σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σκέψεις ακατάληπτες, εμμονικές, δυσκίνητες. Απόψεις που υποφέρουν από δογματική ακαμψία. Φλύαρος και ακριτόμυθος, χωρίς αρχή και τέλος. Μια περιδίνηση στην αναισχυντία.

Ενας χούλιγκαν των social media που έχει μετατρέψει το Instragram σε 38άρι Smith & Wesson και πυροβολεί κατά πάντων.

Για τον πορφυρογέννητο Γιώργο Σαββίδη η περίοδος της εφηβείας αποδεικνύεται, εκ των γεγονότων, μακρά και δύσκολη.

Η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ (μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ) δεν του επέτρεψε να περάσει στο επόμενο στάδιο, της ωριμότητας. Διατήρησε τη φιλόψογη αντίδραση του εφήβου με τη νεογιλή σκέψη.

Φέροντας θράσος της μετασοβιετικής ολιγαρχίας, ο αβροδίαιτος νέος άνδρας με τον οιδηματοποιημένο εγωισμό έχει χάσει το μέτρο μέσα από τον φανατισμό που τον διακατέχει για το αγαπημένο του παιχνίδι: τον ΠΑΟΚ. Χρησιμοποιώντας γλώσσα πεζοδρομίου, αμφισβητεί θεσμούς, πετάει λάσπη, λοιδορεί, προσβάλλει και συμφύρει έννοιες και γεγονότα πολλές φορές άσχετα μεταξύ τους.

Σκάβοντας το χάος

Πίσω από τον βερμπαλισμό της προγονοπληξίας του κρύβεται η βαθιά αίσθηση της προστασίας από τους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ και των ρουβλίων του πατέρα του.

Οι διαδικτυακές επιθέσεις αποκαλύπτουν την αδήριτη ανάγκη να εκφράσει μια αμφισβητούμενη εξουσία. Να ξεφύγει από τη μεγάλη σκιά του Ιβάν του Τρομερού, να υποδηλώσει την ύπαρξή του, να φωνάξει «παρών» για να ακουστεί όχι πολύ μακριά, αλλά δίπλα του.

Αντιλαμβάνεται την εξάρτησή του από το οικογενειακό περιβάλλον και προσπαθεί έστω και με ρεσιτάλ ινσταγκραμικής ανοητολογίας να προσφέρει υπηρεσίες. Κακές υπηρεσίες.

Σκάβει με τις λέξεις ένα χάος –εμείς οι παοκτσήδες και απέναντί μας όλοι οι υπόλοιποι.

Ποταπές έμμεσες απειλές για τους ανθρώπους που έχουν στη δούλεψή τους και τους αβγατίζουν τα εκατομμύρια –φεύγουμε για τη Ρωσία -, αμνημοσύνη για το περιστατικό με το όπλο, επιθετική ρητορική απέναντι σε πρόσωπα που εκπροσωπούν κορυφαίους θεσμούς της χώρας –Κυριάκο Μητσοτάκη -, ασέβεια με ποστάρισμα μιας αυτοϊκανοποιούμενης αρκούδας και κίβδηλες κατηγορίες κατά πάντων. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του Δυτικού Κόσμου θα είχε κληθεί από τον εισαγγελέα για τον διχαστικό του λόγο.

Το εντυπωσιακό δεν είναι η πνευματική αχλή του νέου άνδρα, αλλά ο ατελείωτος ελεύθερος χρόνος που αφιερώνει στο Instagram. Οπως λένε όμως και οι Ιταλοί dolce far niente.