Ενας σπουδαίος άνδρας που οι καλές νεράιδες έβαλαν στα πόδια του πινέλο ζωγραφικής. Ενας ποιητής της μπάλας που έγραψε δύο ακόμα εμπνευσμένους στίχους στο Τσάμπιονς Λιγκ φτάνοντας τους 100 στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 3-0 επί της Τσέλσι που έστειλε τους Μπλαουγκράνα στα προημιτελικά.

Ο Λιονέλ Μέσι, αυτός ο κολοσσός ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό για να το αφιερώσει στον τρίτο του γιο, τον Τσίρο, που γεννήθηκε το Σάββατο. Ο Μιρό του ποδοσφαίρου αυτή τη φορά σκέφτηκε να πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην καριέρα του, μόλις 128 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα. Και τι γκολ! Πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά στην κλειστή γωνία.

Ο Αργεντινός ήταν χαρούμενος και ξεκούραστος. Δημιούργησε το δεύτερο τέρμα, που πέτυχε ο Ντεμπελέ στο 20′. Και το καλύτερο το άφησε για το τέλος. Πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, εξίσου εντυπωσιακό με το πρώτο φτάνοντας τα 100 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνο αυτός και ο Ρονάλντο έχουν ανέβει τόσο ψηλά. Ο CR7 έχει φτάσει ήδη τα 117 γκολ, ωστόσο οι αριθμοί και η στατιστική αναδεικνύουν τον Μέσι νικητή στη μεταξύ τους κόντρα.

Ο Αργεντινός χρειάστηκε 123 παιχνίδια για να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων έναντι 137 του Ρονάλντο. Επίσης ο Μέσι είναι 30 ετών και 263 ημερών που πετυχαίνει το ρεκόρ ενώ ο Πορτογάλος ήταν 32 ετών και 72 ημερών. Ο άσος της Μπάρτσα χρειάστηκε 524 σουτ έναντι 790 του CR7. Και το κυριότερο, ο μέσος όρος του Μέσι είναι 0,81 γκολ ανά αγώνα έναντι 0,79 γκολ/αγώνα του μεγάλου αντιπάλου του.

Με την ευρεία νίκη τους, οι Μπλαουγκράνα ξόρκισαν τον εφιάλτη του αποκλεισμού τους από τους Μπλε στα ημιτελικά του 2012 και ταυτόχρονα έδειξαν πως είναι έτοιμοι για ένα ακόμα τρεμπλ.

Το σερί του Χάινκες

Στα προημιτελικά προκρίθηκε όπως αναμενόταν και η Μπάγερν με δεύτερη νίκη (3-1) στην Κωνσταντινούπολη επί της Μπεσίκτας. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο κόουτς των Βαυαρών Γιουπ Χάινκες καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής με 11 σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το σερί του είχε ξεκινήσει στα προημιτελικά του 2013 με την Μπάγερν και μετά τη διακοπή από τον νικηφόρο τελικό εκείνης της χρονιάς συνεχίστηκε φέτος με πέντε ακόμα αγώνες.

Στην αυριανή κλήρωση η Ισπανία θα εκπροσωπηθεί από τρεις ομάδες (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σεβίλλη), η Αγγλία από δύο (Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ) όπως επίσης η Ιταλία (Γιουβέντους, Ρόμα) και η Γερμανία από την Μπάγερν. Είναι λοιπόν φυσικό η πιθανότητα να αναδειχτούν εμφύλιοι να είναι πολύ μεγάλη.