«Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον»… Αυτό ήταν το μήνυμα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο αυστριακός δικηγόρος ζήτησε από όλους τους θεσμικούς φορείς και τους ιδιοκτήτες των ομάδων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καλώντας σε συστράτευση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Οπως διευκρίνισε, η αναφορά του προς τη FIFA θα είναι αυστηρή και εναπόκειται στην παγκόσμια συνομοσπονδία να λάβει την τελική απόφαση.

Ο ίδιος απέφυγε να πει τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, νωρίτερα σήμερα, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «εμείς είμαστε εδώ για να επιβλέπουμε και να βοηθάμε».

«Ξεκαθαρίστηκε ότι η πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει στο ποδόσφαιρο. Διακινδυνεύονταν η ασφάλεια όμως, γι’ αυτό πάρθηκε η απόφαση για αναστολή» είπε ο κ. Χούμπελ συμπληρώνοντας πως η Πολιτεία πήρε την απόφαση αυτή για λόγους ασφαλείας.

«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχθεί με όπλα και με απειλές» τόνισε με αφορμή την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ενώ όταν ρωτήθηκε για την συγγνώμη του προέδρου του ΠΑΟΚ τόνισε με νόημα: «Δεν θα σχολιάσω την συγγνώμη του κυρίου Σαββίδη, Είναι στα χέρια του δικαστηρίου τι θα κάνει. Οι πιθανές κυρώσεις είναι πολλές». Επί της ουσίας έδειξε πως η συγγνώμη δεν έχει καμία σχέση με τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν μετά τα όσα απαράδεκτα έγιναν, όπως τόνισε και ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας πως όπλα και απειλές δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως είπε ότι αν οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων κριθούν ανεπαρκείς τότε θα υπάρξει παρέμβαση από την FIFA.