Φυσικά και ήταν διαφορετική η χθεσινή Δευτέρα στο μεγάλο λιμάνι. Η μέρα που το σύνολο των παρατηρητών του ελληνικού ποδοσφαίρου έφτασε με καθυστέρηση μηνών, σε εκείνο το συμπέρασμα που ο Ολυμπιακός υποδεικνύει από την πρώτη στιγμή της «εξυγίανσης». Της νέας τάξης πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ήρθε να φέρει πίσω τις Κυριακές μας, και που η δράση της καταγράφεται πολύ πριν φτάσουμε στα γεγονότα της Κυριακής. Εχει υποστεί αληθινή αγωνιστική ζημιά ο Ολυμπιακός από όλη αυτή την κατάσταση φέτος. Από διαιτησίες στα δικά του ματς, αλλά και σε εκείνα του… ανταγωνισμού για τον τίτλο. Από τον τρόπο με τον οποίο ουσιαστικά στοχοποιήθηκε από αυτό το «νέο σύστημα» σε βαθμό που δόθηκε η εντύπωση πως δημιουργήθηκε πρωτίστως για να σταματήσει την ερυθρόλευκη κυριαρχία και κατ’ επέκταση για να απολαύσουν τα προνόμιά του οι… δημιουργοί του. Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση του φετινού πρωταθλήματος, το οποίο χθες αποφάσισε να το στείλει στα «πιτς» η κυβέρνηση. Το πρωτάθλημα της ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου, που χθες μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Βασιλειάδη μίλησε για τις «γνωστές παθογένειες» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν ονομάτισε τον Ιβάν Σαββίδη, πόσω δε μάλλον δεν καταδίκασε την πράξη του να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το περίστροφο στη ζώνη του. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που κατά τον Ιβάν Σαββίδη και την περίφημη δήλωσή του πέρυσι τέτοια εποχή «είναι δικός μας». Ο άνθρωπος που την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας την πραγματοποίησε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη. Ο Γραμμένος που με ανακοίνωση της ΕΠΟ είχε καταγγείλει τον Ολυμπιακό ότι κάνει ρεζίλι διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν ζήτησε την αλλαγή του διαιτητή Παπαπέτρου πριν από το ματς με την ΑΕΚ που εν πολλοίς κρίνει ώς εδώ τη φετινή μάχη του τίτλου. Θυμίζουμε ότι ο Παπαπέτρου παραδέχθηκε το λάθος του στο γκολ του Γιακουμάκη (επιθετικό φάουλ) στο 92′ το οποίο έγραψε το τελικό 1-2. Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός δεν έχασε μόνο αυτούς τους βαθμούς, αλλά και τρεις ακόμη για ό,τι ακολούθησε. Μάλλον αργά λοιπόν το θυμήθηκαν όλοι, να μιλήσουν για την εξυγίανση…

– Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του επί σειρά ετών νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Γιάννη Βούλτση που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.