Να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή θα επιδιώξει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο θέμα της μετατροπής σε Δικαστικό Μέγαρο του κτιρίου της πρώην Ραλλείου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Μώραλης που κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτού του έργου, θα ζητήσει στη συνάντηση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του. Αυτό ανάφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου, «ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δοθούν, το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνέχεια θα κληθεί να αποφανθεί: Αν εξακολουθεί και εμμένει στην αρχική του απόφαση για μετατροπή του κτιρίου σε Δικαστικό Μέγαρο ή θα αναζητήσει άλλες εναλλακτικές αξιοποίησής του».

«Αν η απάντηση λέει ότι θα είναι έτοιμο σε δέκα χρόνια, τότε η εισήγηση μου θα είναι να αναζητηθεί άλλη αξιοποίησή του», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, υπολογίζεται ότι το συνολικό ύψος των εργασιών θα ανέλθει σε 18-20 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 5-6 εκατομμύρια για την στατικότητά του, όπως υπέδειξε και η σχετική μελέτη η οποία ήδη καταρτίσθηκε. Πριν τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Μώραλης για το θέμα αυτό, πρoήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων Δικαστικών Αρχών της πόλης και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν προβεί ο δήμος και ο Δικηγορικός Σύλλογος, καθώς και για την στάση του υπουργείου.