Αρχές Ιανουαρίου, έμοιαζε με το σενάριο εκείνο που εν πολλοίς θα αποτελούσε και τη συνταγή επιτυχίας στον δρόμο για τον τίτλο. Πλάι σε Μάριν, Φορτούνη και Ανσαριφάρντ, ο Κέβιν Μιραλάς ως το ιδανικό κομμάτι που θα ολοκληρώσει το παζλ του επιθετικού καρέ του Ολυμπιακού. Ηρθε νωρίς ο Βέλγος, μπήκε στην ομάδα αμέσως, άρα τα υπόλοιπα έμοιαζαν απλώς θέμα χρόνου.

Εχοντας φτάσει στον Μάρτιο, το καρέ αυτό όχι μόνο δεν έγινε σημείο αναφοράς, όπως οι περισσότεροι πίστευαν, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιγότερες οι φορές που συνυπάρχει στο γήπεδο από εκείνες που κάποιος μπαίνει σφήνα αλλάζοντας τη σύνθεση. Εσχάτως ήταν ο Οτζίτζα-Οφόε και η τοποθέτησή του πίσω από τον σέντερ φορ, αλλά και οι αρκετές ευκαιρίες του Οσκαρ Γκαρσία στον Φελίπε Πάρντο που έχει αναλάβει την ευθύνη της δεξιάς πλευράς.

Ο καταλανός προπονητής όμως προφανώς δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Από το επίπεδο ποδοσφαίρου που παράγει η ομάδα του, και κάπως έτσι είναι έτοιμος για ένα ακόμη ανακάτεμα της τράπουλας. Αυτή τη φορά για να επαναφέρει το… καρέ που λέγαμε. Σύμφωνα με όσα δοκίμασε χθες στον Ρέντη ο 45χρονος, ο Ολυμπιακός την Κυριακή κόντρα στον Πλατανιά θα έχει στην εντεκάδα του και Μάριν, και Φορτούνη, αλλά θα διατηρήσει σε αυτήν τους Μιραλάς και Ανσαριφάρντ.

Η διαφορά θα είναι ότι ο Μιραλάς θα αφήσει το αριστερό άκρο στον Μάριν και εκείνος θα βρεθεί στο δεξί, αφήνοντας τον άξονα στους συνήθεις υπόπτους. Στον πρώτο γύρο απέναντι στον Πλατανιά (5-1) οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εκείνο το σερί των εννέα συνεχόμενων νικών, που τους ανέβασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και τους διατήρησε εκεί ώς τα τέλη Ιανουαρίου. Σε αυτό το διάστημα, οι τρεις «παλιοί» (Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ) πέτυχαν 15 γκολ και υπέγραψαν ίσως την καλύτερη αγωνιστική συγκυρία της σεζόν για τον Ολυμπιακό!

Να δούμε τι μπορούν να κάνουν και τώρα, και βεβαίως να δούμε αν ο Κέβιν Μιραλάς θα σπάσει τη φετινή κατάρα, που τον θέλει να μη συναντιέται με τα αντίπαλα δίχτυα εδώ και 23 ματς. Τα 13 με την Εβερτον ώς το τέλος του 2017, τα 10 με τον Ολυμπιακό από εκεί και έπειτα.

«Αγοράστε τον Βιάνα»

Ανοιχτά υπέρ της άποψης της αγοράς του Μπρούνο Βιάνα από τον Ολυμπιακό τάχθηκε ο προπονητής της Μπράγκα: «Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό να ενεργοποιήσουμε την οψιόν αγοράς του. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και πολύ ποιοτικός. Πάντως, ακόμα δεν έχει γίνει» είπε για τον βραζιλιάνο στόπερ, που έχει φέτος στην Πορτογαλία 27 συμμετοχές στην Μπράγκα όπου έχει πλέον συμπαίκτη και τον Φιγκέιρας. Η ρήτρα του Βιάνα είναι της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ.

n Για μια ακόμη φορά φέτος ένα ματς εκτός έδρας του Ολυμπιακού συνδυάζεται με απαγόρευση μετακίνησης οπαδών (οργανωμένης ή μεμονωμένης). Από τα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.