Υπερήφανος που η Τότεναμ έδειξε να κυριαρχεί της Γιουβέντους, όπως ο ίδιος είπε, παρά τον αποκλεισμό της, εμφανίστηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, μετά την αναμέτρηση στο Wembley.

«Δημιουργήσαμε πολλά, χρειάζεται όμως τύχη για να κερδίσεις. Είμαι υπερήφανος που κυριαρχήσαμε της Γιουβέντους. Στους δύο αγώνες ήμασταν καλύτεροι, αλλά σε αυτό το επίπεδο, σε τρία λεπτά, άλλαξε το παιχνίδι. Είμαι χαλαρός, χαρούμενος. Φυσικά, θυμωμένος και απογοητευμένος, αλλά η εμφάνιση και η ποιότητα της ομάδας ήταν εξαιρετικές», είπε ο Αργεντινός προπονητής της Τότεναμ.

«Απολύτως, παραμένω ένας ονειροπόλος. Γιατί θα πρέπει να μιλάμε για εφιάλτη; Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά συνεχίζω να έχω όνειρα. Δυστυχώς, χάσαμε, αλλά είμαι υπερήφανος γι αυτή την Τότεναμ. Πιστεύουμε πολύ στον τρόπο που παίζουμε, εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Έκαναν τρεις ευκαιρίες και σημείωσαν δύο γκολ. Μπορείτε να μιλήσετε για απειρία, έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά όταν αναλύσουμε το παιχνίδι, θα δείτε ότι η Τότεναμ ήταν καλύτερη για πάνω από 70 λεπτά. Ήμασταν άτυχοι. Παίζουμε για να κερδίσουμε, είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά παλέψαμε δείχνοντας ωριμότητα. Κάναμε λάθη, δεχθήκαμε δύο γκολ. Η Γιουβέντους έχει δύο μεγάλους παίκτες, σκοράρουν στην πρώτη ή την δεύτερη ευκαιρία. Χάσαμε, αλλά τώρα απλά πρέπει να είμαστε θετικοί και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες μου. Αν δεν είχαμε δημιουργήσει τίποτα, αν είχαμε παίξει άσχημα εντάξει … Αλλά παίξαμε στο ίδιο επίπεδο την Γιουβέντους, που έφτασε σε δύο τελικούς Champions League τα τελευταία τρία χρόνια και είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι», συμπλήρωσε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο.