Η ΑΕΚ επέστρεψε χθες, έπειτα από δύο ημέρες, στις προπονήσεις, με τους Κιτρινόμαυρους να ξεκινούν έτσι την προετοιμασία τους για το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα. Ενα ντέρμπι στο οποίο η Ενωση θα έχει κανονικά στη διάθεσή της τον Αντρέ Σιμόες, με τον πορτογάλο μέσο να επιστρέφει στη δράση και να δηλώνει «παρών» για το πιο κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος.

Ο Σιμόες προπονήθηκε χωρίς πρόβλημα, δείχνοντας ότι ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν, ενώ το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Νίκλας Χουλτ, που επίσης θα είναι διαθέσιμος. Αντίθετα, εξαιρετικά αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, μιας και ο ουκρανός στόπερ συνέχισε χθες το πρόγραμμα θεραπείας που ακολουθεί για να ξεπεράσει την κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να μη δούλεψε χθες με τους παίκτες του στον τομέα της τακτικής, ωστόσο φαίνεται πως τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τον σχηματισμό που θα επιλέξει την Κυριακή έχει πάρει τις αποφάσεις του. Ολα δείχνουν ότι ο ισπανός τεχνικός καταλήγει στη διατήρηση του 4-4-1-1 που χρησιμοποιεί τελευταία, εγκαταλείποντας τη σκέψη για διάταξη με τρεις στόπερ. Δίνοντας έτσι ιδιαίτερο βάρος στη θωράκιση των άκρων του, προκειμένου να περιορίσει τη δράση του ΠΑΟΚ από τα πλάγια. Τοποθετώντας δύο παίκτες σε κάθε πτέρυγα, με το δίδυμο Μπακάκη – Λόπες να έχει μάλιστα προβάδισμα για τα αριστερά.