Το βράδυ της Κυριακής μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Παναθηναϊκό έκανε μια άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου. Εκεί όπου μεταξύ άλλων παρατήρησε την «ατυχία» των Ερυθρολεύκων με τις φετινές τους διαιτησίες, αλλά και υποστήριξε την ανάγκη για «αυτοκριτική», εννοώντας φυσικά τον εαυτό του αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Εκείνους δηλαδή που πέραν από την… περιποίηση της εξυγίανσης συνεχίζουν να δίνουν δικαιώματα με την παρουσία τους στο χορτάρι.

Χθες λοιπόν στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας, η οποία ήταν διπλή (πρωί – απόγευμα), με θέα πλέον στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πλατανιά, ο –περί ου ο λόγος –Οσκαρ Γκαρσία επιχείρησε να συνεχίσει την κουβέντα από εκεί που τη σταμάτησε στην αίθουσα Τύπου του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο καταλανός προπονητής, ο οποίος Δευτέρα και Τρίτη είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση, άνοιξε «κύκλο» στον Ρέντη και θέλησε να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους. Νωρίτερα τα είχε πει για λίγο με τον Γιάννη Βρέντζο που βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο (επίσης πρωί και απόγευμα) και παρακολούθησε το πρόγραμμα, χωρίς πάντως να θελήσει να μιλήσει ο ίδιος με τους ποδοσφαιριστές. «Θέλω να μιλήσουμε για την ομάδα σήμερα. Θέλω να μου πείτε τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε για να πάει καλύτερα η ομάδα. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πρόβλημά μας και δεν παίζουμε όπως μπορούμε σε κάποια παιχνίδια;» ήταν η ερώτηση του Γκαρσία προς τους ποδοσφαιριστές, και ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο Σίλβιο Προτό: «Δεν παίξαμε καλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν δείξαμε έτοιμοι. Γενικά τον τελευταίο καιρό δεν είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, εάν είναι η προπόνηση ή κάτι άλλο, αλλά πρέπει να αλλάξουμε. Ολοι έχουμε ευθύνες όταν δεν κερδίζουμε. Είμαστε ομάδα, άρα όπως είμαστε όλοι μαζί στα καλά, όλοι φταίμε και στα άσχημα. Τώρα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε το έξι στα έξι στα ματς που απομένουν και να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Ας κάνουμε εμείς τις νίκες που οφείλουμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο ποδόσφαιρο…». Στο ίδιο πνεύμα και ο Κώστας Φορτούνης: «Ολοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Το πρωτάθλημα ακόμη παίζεται. Θεωρώ ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με νίκες. Πρέπει να πάμε με νίκες ώς το τέλος και να δούμε πού θα βγει η χρονιά». «Οταν ήρθα στην ομάδα τον πρώτο καιρό επέλεξα ένα πρόγραμμα με δυνατές προπονήσεις. Στην πορεία διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι δεν μπορείτε να αντέξετε σε αυτόν τον ρυθμό και για αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα έχει γίνει πιο χαλαρό τώρα. Εμείς αλλιώς θέλαμε να δουλέψουμε ως τεχνικό επιτελείο, αλλά δεν γίνεται με τη φυσική κατάσταση που έχει η ομάδα τώρα. Για αυτό πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω στα τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να τελειώσουμε τη χρονιά με νίκες».

Ο Καμαρά

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, σήμερα οριστικοποιείται από τον Ολυμπιακό η μεταγραφή του Μαντί Καμαρά από την Αζαξιό. Ο 21χρονος κεντρικός μέσος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους πρωταθλητές. Η συμφωνία αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ξεκινά δηλαδή με την έναρξη της προετοιμασίας. Με βάση τα όσα λένε οι Γάλλοι, ο Καμαρά προφανώς παραμένει στην Αθήνα.