Πάρτι γενεθλίων διοργάνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στην Πόλη του Φωτός με τιμώμενα πρόσωπα τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Η Βασίλισσα γιόρτασε τη συμπλήρωση 116 χρόνων παρουσίας της στο ποδόσφαιρο με μία εντυπωσιακή νίκη (2-1) και πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (8η σερί) εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης χόρεψε ένα παθιασμένο τάνγκο στο Παρίσι, παρασύροντας στην άβυσσο το φαραωνικό πρότζεκτ της Παρί και τα 1,15 δισ. ευρώ που έχουν δαπανήσει οι Καταριανοί από το 2011 σε μεταγραφές.

Ο μίστερ Τσάμπιονς Λιγκ, ο εκπληκτικός Κριστιάνο Ρονάλντο, αναδείχθηκε ξανά πρωταγωνιστής. Πετώντας μέχρι τα σύννεφα της γαλλικής πρωτεύουσας κάρφωσε την μπάλα με κεφαλιά στην εστία του Αρεολά, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα όνειρα των Παριζιάνων για μία ιστορική πρόκριση.

Το γκολ αποτελεί δικαίωση του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος άφησε εκτός ενδεκάδας τους Κρος, Μόντριτς, Ισκο και Μπέιλ προτιμώντας τους Ασένσιο και Λούκας που δημιούργησαν το τέρμα του CR7 στο 51′.

Ο Πορτογάλος σκοράρει για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ (από τον περσινό τελικό) ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ρουντ Φαν Νιστελρόι. Ο εντυπωσιακός Ρονάλντο έχει φτάσει ήδη τα 12 γκολ στη φετινή διοργάνωση (και τα 117 στην καριέρα του) κι ενώ έχει μπροστά του τουλάχιστον δύο ακόμα αγώνες στα προημιτελικά.

Η αποβολή του Βεράτι με δεύτερη κίτρινη στο 66′ άφησε τους Παριζιάνους με δέκα παίκτες, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Καβάνι τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στο 80′ ο Κασεμίρο έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αρεολά, δίνοντας το σύνθημα στους οπαδούς της Παρί –ανάμεσά τους και δύο πρώην πρόεδροι της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Νικολά Σαρκοζί –να αποχωρήσουν πρόωρα από το γήπεδο.

Το πανάκριβο πείραμα της Παρί, που είχε εξ αρχής στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, απέτυχε παταγωδώς (δεν πέρασε ποτέ την προημιτελική φάση και τις δύο τελευταίες σεζόν αποκλείστηκε στη φάση των 16) και οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα είναι ραγδαίες.

Σίγουρη θεωρείται η αντικατάσταση του βάσκου προπονητή Ουνάι Εμερι και η αποχώρηση αρκετών πανάκριβων παικτών όπως του Ντι Μαρία, ο οποίος όχι μόνο δεν κατάφερε να φορέσει τα παπούτσια του τραυματισμένου Νεϊμάρ, αλλά ήταν και από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του χθεσινού αγώνα και αντικαταστάθηκε. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο έχασε την μπάλα 19 φορές, ενώ ο Εντισον Καβάνι την ακούμπησε μόλις εννέα, όταν ο Ασένσιο των 3,9 εκατ. ευρώ είχε 96,4% (27 στις 28) ποσοστό στις πάσες.

Μαζί με τη Ρεάλ στα προημιτελικά προκρίθηκε η Λίβερπουλ, που ήρθε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Πόρτο (είχε νικήσει 5-0 στο πρώτο ματς).