Είναι ενδεχομένως θεμιτό για κάθε κυβέρνηση να επιχειρεί να εξωραΐσει την πραγματικότητα στην προσπάθειά της να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η πραγματικότητα δεν εξωραΐζεται όσα επικοινωνιακά επιτελεία ή φιλικά μέσα ενημέρωσης κι αν επιστρατευτούν. Και αυτός είναι ένας κανόνας που αφορά κατεξοχήν τον χώρο της υγείας.

Καμία προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αττικόν χρησιμοποιούνται περισσότερα από εκατό ράντζα. Οπως και το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς σταμάτησε τα χειρουργεία εξαιτίας της τραγικής έλλειψης σε νοσηλευτικό προσωπικό. Και αυτά δεν είναι παρά μόνο δύο απ’ όσα δραματικά βιώνουν πρωτίστως οι ασθενείς και οι οικείοι τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, αλλά και οι λειτουργοί του χώρου της υγείας.

Ακόμη χειρότερα, ασθενείς και επαγγελματίες της Υγείας βιώνουν αυτήν τη δραματική κατάσταση, ενώ η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ξιφουλκεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά όσων θεωρεί εχθρούς της, επιδίδεται στον ρόλο του πολιτικού σχολιαστή και αναθέτει τη διοίκηση νοσοκομείων σε φίλους της με ειδίκευση στα ελαστικά.

Θα ήταν απλώς ένα ευτράπελο εάν δεν αφορούσε έναν χώρο που απαιτεί τη μέγιστη σοβαρότητα και ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα. Αυτό πάλι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ακόμη και για εκείνους που όταν δεν εξωραΐζουν την πραγματικότητα, ασχημονούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διορίζουν φίλους.