Εχει θέματα ο Ολυμπιακός αγωνιστικά. Τα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Οσκαρ Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κάνοντας αναφορά στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης, αλλά και στην ανάγκη αυτοκριτικής. Εχει όμως χάσει και το μέτρημα από βαθμούς «δικούς» του στον αγωνιστικό χώρο που τους εξαφάνισαν αποφάσεις διαιτητών από εκείνες που κερδίζουν μια παντοτινή θέση στο YouTube.

Αυτή του Ευαγγέλου την Κυριακή με την υπόδειξη πέναλτι εκτός περιοχής στο μαρκάρισμα του Ενγκελς στον Ινσούα, ήταν μάλλον το κερασάκι στην τούρτα της σεζόν. Το 1-0 επί του Παναθηναϊκού έγινε 1-1 σε ένα χρονικό σημείο (1-1) που επί της ουσίας δεν επέτρεπε στους Ερυθρόλευκους να αλλάξουν κάτι.

Χάθηκαν δύο βαθμοί, δεν είναι οι πρώτοι, και μεταξύ μας δεν πιστεύουμε ότι θα είναι και οι τελευταίοι σε αυτή τη Σούπερ Λίγκα που υπογράφει η «εξυγίανση».

Είναι άλλο πράγμα αν ο Ολυμπιακός έχει καλές ή κακές εμφανίσεις, και άλλο ότι οι διαιτητές τον έχουν μονίμως στο σημάδι.

Και μιας και πλέον το δείγμα είναι μεγάλο, φτάνει να πούμε με ασφάλεια κάτι που τα ίδια τα μαθηματικά αποδεικνύουν. Οτι δηλαδή ο Ολυμπιακός, έστω αφαιρώντας μόνο τα κραυγαλέα εις βάρος του λάθη από τους ρέφερι, θα ήταν σήμερα πρώτος στη βαθμολογία. Και αυτό χωρίς να καταπιαστούμε με τους βαθμούς που έχουν ως bonus οι άλλες ομάδες της κορυφής.

Οι δύο βαθμοί που του στέρησε ο Καλογερόπουλος στην Ξάνθη (1-1) την 4η αγωνιστική όταν έδειξε «παίζεται» στην απόκρουση του Λισγάρα με το χέρι (σαν τον… Ζίφκοβιτς) στην εκτέλεση του Φορτούνη.

Πέναλτι και αποβολή στο 9΄που προφανώς άλλαζε τους συσχετισμούς. Αλλοι δύο βαθμοί λοιπόν έξω από το σακούλι έπειτα από εκείνους με τον Παναθηναϊκό.

Στο Ολυμπιακός – Ατρόμητος για την 6η αγωνιστική και ενώ οι Περιστεριώτες προηγούνται με 1-0, ο Αρετόπουλος κλείνει τα μάτια στην ανατροπή του Σεμπά από τον Μάντσον μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων.

Παράβαση που θα έδινε και ο βραζιλιάνος μέσος του Ατρομήτου. Στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ ο Βράνιες παίρνει αγκαλιά τον Μποτία (18′) στο 0-0 και σε μια φάση κόρνερ για τους γηπεδούχους, αλλά ο Παπαπέτρου λέει «παίζετε».

Το ίδιο είπε και στις καθυστερήσεις όταν ο Γιακουμάκης πριν γράψει το τελικό 1-2 υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ επί του Μποτία. Με τη λήξη αυτού του ματς προέκυψε μια σειρά από γεγονότα που πρωτόδικα τιμώρησαν τον Ολυμπιακό με αφαίρεση τριών βαθμών.

Σε αυτά τα τέσσερα ματς ο Ολυμπιακός πήρε 2 βαθμούς, ενώ θα μπορούσε να έχει 8-10 και κυρίως να μην έχει προκύψει η διαδικασία που πρωτόδικα έχει φέρει το -3.

Την ίδια στιγμή η πρωτοπόρος ΑΕΚ θα είχε 2-3 βαθμούς λιγότερους. Οι Ερυθρόλευκοι θα ήταν πρώτοι και με διαφορά. Αυτή είναι η ιστορία της φετινής σεζόν. Και δυστυχώς δεν αλλάζει. Δ.Δ.