Προφανώς και δεν ήταν έκπληξη η χθεσινή απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λιγκ. Το αυτονόητο συνέβη μετά τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρσία στην Τούμπα και τη μη διεξαγωγή του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός με υπαιτιότητα των γηπεδούχων. Ηρθε όμως αυτή η απόφαση ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Στο σημείο δηλαδή που ο ερυθρόλευκος οργανισμός θα πρέπει με νηφαλιότητα να αφήσει πίσω το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό και να μετρήσει σωστά τα δεδομένα για όσα τον χωρίζουν από τον επίλογο της φετινής σεζόν. Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και κυρίως επ’ ουδενί έχει κλειδώσει η πρώτη δυάδα που κερδίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Συνθήκη που έχει τη δική της τεράστια σημασία στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν για όλους!

Τα μαθηματικά

Οι Πειραιώτες λοιπόν μετά τη χθεσινή απόφαση έχουν επί της ουσίας 50 βαθμούς και εκκρεμεί η έφεση για τη δική τους τιμωρία με (-3β) για όσα έγιναν μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Μπορεί λοιπόν να πέσουν ξανά στους 47, μπορεί όμως να παραμείνουν και στους 50. Οπως και να έχει, με έξι αγωνιστικές να υπολείπονται δεν είναι απαγορευτικό να αναζητήσουν κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

Και από τη στιγμή που «μπορεί», είναι υποχρεωμένοι άπαντες στο μεγάλο λιμάνι να το προσπαθήσουν. «Πρέπει», για την ομάδα, τον κόσμο, για το μέλλον του κλαμπ. Για την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που μόνος του δίνει μάχη, με το «τέρας» της εξυγίανσης και τα πλοκάμια του που φτάνουν ακόμη και μακριά από το ποδόσφαιρο. Ο Οσκαρ Γκαρσία και οι ποδοσφαιριστές του λοιπόν επιβάλλεται να βρουν τον τρόπο και να πάρουν τα παιχνίδια που απομένουν (Πλατανιάς εκτός, Λεβαδειακός εκτός, Κέρκυρα εντός, Απόλλωνας εκτός, Παναιτωλικός εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός). Να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για τη φετινή εικόνα, αλλά και να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να παραμείνουν στο μεγάλο λιμάνι και την… επόμενη ημέρα. Είναι δεδομένο ότι τον Ολυμπιακό τον καταδιώκει φέτος ένας «μηχανισμός» ολόκληρος, είναι δεδομένο ότι καταδικαστικές διαιτησίες τού στερούν μια άλλη προοπτική. Είναι δεδομένο όμως και ότι προπονητής και ποδοσφαιριστές θα πρέπει να δείξουν πως όλο αυτό το κατανοούν και προσπαθούν με την εικόνα τους να το «σταματήσουν».

Με το «έτσι θέλω»

Το παράδειγμα της Κυριακής χαρακτηριστικό, πριν ο Ευαγγέλου ρίξει τη «χαριστική» βολή που αλλοίωσε το ίδιο το αποτέλεσμα και στέρησε με το «έτσι θέλω» δύο βαθμούς. Ο Ολυμπιακός είχε το ματς στα χέρια του και δεν το «τελείωσε». Αντίθετα επέτρεψε στον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο να αναζητήσει την ισοφάριση και τελικώς έστω με τον τρόπο που αυτή προέκυψε να την πάρει. Τον Παναθηναϊκό που το σημερινό του ρόστερ είναι ζήτημα να κοστολογείται όσο κόστισε στους Ερυθρόλευκους η μεταγραφή και το συμβόλαιο του Οφόε και ο δανεισμός του Μιραλάς από την Εβερτον. Ναι, δεν παίζει το… χρήμα ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να παίξουν ποδόσφαιρο και εκείνοι που τα συμβόλαια τους είναι πολύ μακριά από τις δυνατότητες του ελληνικού πρωταθλήματος.