Φως στα αίτια που προκάλεσαν τον ξαφνικό θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι αναμένεται να ρίξει σήμερα η ιατροδικαστική έκθεση την οποία θα δώσει στη δημοσιότητα ο εισαγγελέας του Ούντινε Αντόνιο ντε Νικόλο.

Οι δικαστικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για την πιθανότητα ακούσιας ανθρωποκτονίας ή αμέλειας.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Αστόρι ήταν νεκρός πολλές ώρες, σκεπασμένος στο κρεβάτι του στο δωμάτιο 118 του ξενοδοχείου La di Moret. Οι δικαστικές Αρχές ζήτησαν να τους παραδοθούν τα ιατρικά αρχεία του άτυχου ποδοσφαιριστή, τα οποία θα εξεταστούν από τον διευθυντή του κέντρου καρδιαγγειακής παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάντοβα Γκαετάνο Τιένε και από τον ανατομοπαθολόγο Κάρλο Μορέσκι.

«Είναι καθήκον μας να διαπιστώσουμε αν ο Αστόρι πέθανε από φυσικά αίτια ή συνέβη κάτι άλλο», δήλωσε ο Ντε Νικόλο, υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος». Επισήμανε επίσης ότι η δικαστική διαδικασία «θα μας επιτρέψει να αναγνωρίσουμε ευθύνες –αν υπάρχουν –και να αποδοθούν».

Το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξε ο Αστόρι με το κινητό του ήταν στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου με τον συμπαίκτη του Μάρκο Σπορτιέλο, με τον οποίον μόλις είχαν τελειώσει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.