«And the Oscar goes to…».

Χθες το βράδυ η αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου μοίρασε για μια ακόμα χρονιά τα περίφημα βραβεία Οσκαρ, αλλά αυτό του Α’ ανδρικού (μπασκετικού) ρόλου είχε αποκαλυφθεί δύο βράδια νωρίτερα στο ΟΑΚΑ.

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς με ένα εκπληκτικό παιχνίδι (18 πόντους με 4/4 τρίποντα και 1/1 δίποντο) ήταν όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τον σε μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην παράταση (87-85), αλλά μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο μεγάλος πρωταγωνιστής έκανε λόγο για ένα… γραμμάτιο.

«Ναι, κάτι χρωστούσαμε όλοι, και περισσότερο εγώ προσωπικά, σε έναν άνθρωπο που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη όλο τον χρόνο. Μιλάω για τον Βασίλη Σπανούλη, έναν θρύλο του αθλήματος, εκ των κορυφαίων που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο μπασκετικό στερέωμα και δίπλα στον οποίο έχω μάθει πολλά φέτος. Εχει μια απίστευτη ικανότητα να σπρώχνει την ομάδα στη νίκη και ακόμα και σε βράδια που μπορεί να μην είναι στο τοπ της φόρμας του βρίσκει πάντα τον τρόπο να βοηθήσει τους υπόλοιπους και τον Ολυμπιακό να νικήσει» λέει ο Αμερικανός, ο οποίος στον πρόσφατο χαμένο τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν βοήθησε στο ελάχιστο, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του, την ώρα που ο Σπανούλης κρατούσε μόνος του την ομάδα.

«Ναι, δεν ήμουν αυτός που θα ήθελα σε αρκετά παιχνίδια. Αν και προσπαθώ να παίζω με αυτοπεποίθηση και πιο επιθετικά. Στο ΟΑΚΑ, μου βγήκε. Ηθελα όπως πάντα να βοηθήσω την ομάδα και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στο μέλλον. Δεν λέω βέβαια ότι θα έχω σε κάθε ματς 5/5 σουτ, αλλά τουλάχιστον να παίζω καλά» λέει ο Αμερικανός του Ολυμπιακού, που πήρε και ένα τεράστιο (τρίποντο) σουτ στο τέλος της παράτασης, το οποίο έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι.

«Εχω ξαναπάρει τέτοια σουτ στην καριέρα μου. Ενιωθα καλά, είδα ότι οι συμπαίκτες μου ήταν καλά μαρκαρισμένοι και ο χρόνος τελείωνε, οπότε δεν το πολυσκέφτηκα» συμπληρώνει και εξηγεί γιατί ένιωθε πιο όμορφα αυτή τη φορά που ήταν οι παίκτες… στριμωγμένοι στον πάγκο.

«Επιτέλους, είχαμε λιγότερο χώρο στον πάγκο και όχι δυο-τρεις καρέκλες για τον καθένα! Αυτό ήταν καλό γιατί επέστρεψαν σχεδόν όλοι οι τραυματίες και αυτό ήταν ό,τι πιο θετικό».

Ιδανική πρεμιέρα

Λίγο πιο δίπλα του, ο νεοαφιχθείς Μπόμπι Μπράουν το απολάμβανε: «Τρομερή πρεμιέρα για μένα σε τέτοιο ματς με μεγάλη νίκη. Ιδανικό ξεκίνημα θα έλεγα» είπε ο Αμερικανός, την ώρα που τον… πείραζε ο Σπανούλης!

«The best in business» μας απαντάει όταν τον ρωτάμε τη γνώμη του για τον αρχηγό.

«Είναι ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο όταν είδα την πρόταση του Ολυμπιακού. Είχαμε μιλήσει και πριν από τρία χρόνια που ήταν πάλι να έρθω. Θα βοηθήσω πιστεύω σε αρκετά πράγματα την ομάδα μου, τόσο σε σκορ όσο και σε δημιουργία, αλλά και άμυνα».

* Τρομερό παιχνίδι στο Λαύριο με την ομώνυμη ομάδα να κάνει την ανατροπή στο τέλος και με 22 πόντους του Μουρ να επικρατεί 78-77 του Ρεθύμνου, που έχασε την ευκαιρία για τη νίκη από το άστοχο σουτ του Αρμστεντ.

Στη Λάρισα, η Κύμη με 18 πόντους του ΜακΦάντεν και παίκτη-κλειδί τον Μανωλόπουλο επικράτησε άνετα του γηπεδούχου Φάρου με 91-80, ενώ ο Πανιώνιος (Μπρέιζελτον 23 π.) είναι ακόμα ζωντανός για την παραμονή μετά το 70-59 επί του Κοροίβου.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ (Χρυσικόπουλος 11 π.) επικράτησε 58-54 των Τρικάλων.

Σήμερα (18.00): Ολυμπιακός – Αρης.